Turck, büyük ilgi uyandıran “Endüstri 4.0 Yolculuğuna Nereden Başlamalıyım?” temalı seminer dizisinin devamını 2018 yılında “Endüstri 4.0 Yolculuğunda Anahtar Teknoloji – RFID” temalı seminer dizisi ile getirdi. Sanayide dijital dönüşümün anahtar teknolojilerinden biri olan RFID tanımlama sistemleri, sadece lojistik ve tedarik zinciri uygulamaları değil, üretimden makina imalatına çok geniş bir yelpazede endüstride hızla kullanımı artan ve teknoloji kullanıcılarına büyük faydalar sağlayan bir çözümler arsında yer alıyor.  

RFID NERELERDE VE NASIL KULLANILIR? 

Seminerler kapsamında RFID teknolojisi tanıtılırken, endüstride yoğun kullanım bulan HF ve UHF teknolojilerinin detayları incelendi. Endüstri 4.0 ile RFID teknolojisinin ilişkisi, sanayide dijital dönüşümün faydalarına ulaşmak için RFID teknolojisinin nasıl kullanıldığı aktarılmıştır. Geniş bir bölüm ise otomotiv, gıda, lojistik, kimya ve beyaz eşya gibi endüstrilerde gerçek RFID uygulamalarına ayrılmış, bu uygulamaların çözdüğü sıkıntılar ve kullanıcılarına sağladığı faydalar aktarılmıştır. Ayrıca geçen yıl çoğunluk hisseleri satın alınarak “Turck Vilant Sistemleri” ismi ile faaliyetlerine davam eden firması pazara tanıtılmış özellikle tüm sektörlerdeki lojistik uygulama bilgi birikimi, tak çalıştır kullanılabilen RFID yazılımı ve bilgi teknolojileri ile entegrasyon ve işletme imkanları tanıtılmıştır.  

VERİ VE HABERLEŞME ÇÖZÜMLERİ

Sanayide dijital dönüşüm konusunda doğası gereği pazara uzunca bir süredir katkı vermekte olan Turck, özellikle düşük adetlerde dahi verimli üretim, daha yüksek tesis müsaitliği ve son kullanıcı seviyesine kadar daha iyi kalite güvencesi sağlanması için veri ve haberleşme çözümleri ile üreticilere faydalar sağlıyor. Bu faydalara ulaşım için gerekli olanlar yatay entegrasyon, dikey entegrasyon ve internet & bilgi teknolojilerinin endüstriyel süreçler ile birleştirilebilmesidir. RFID teknolojisi hem şirket sınırları ötesinde entegrasyona, hem tesis içerisindeki esnek üretim ve izlenebilirliğe, hem de üretim verilerinin ERP veya MES gibi bilgi teknolojileri ile direkt arayüzlenebilmesine olanak tanıyor. 

IO-LINK TEKNOLOJİLERİNİ PAYLAŞACAK 

2017 yılından sonra 2018’de de devam eden seminerlerin yoğun ilgi ve katılım bulması konusunda Turck Genel Müdürü Bülent Giray, “2017 ve bu sene içerisinde gerçekleştirdiğimiz toplam 20 seminere katılım gösteren tüm sanayiciler, endüstriyel otomasyon emekçileri ve iş ortaklarımıza tek tek teşekkürlerimi sunuyorum. Firmamız ve sanayide dijital dönüşüme katkılarımıza bu yoğun ilgiyi karşılıksız bırakmamaya ve 2019 yılında da başka anahtar teknolojiler ile sunumlarımıza devam etmeye kararlıyız. Esnek üretim sistemleri ve daha yüksek tesis müsaitliği için bir diğer önemli teknoloji olan IO-Link teknolojisini yine bol bol uygulama örneği ile beraber 2019 yılı boyunca paylaşmayı planlıyoruz” sözleri ile iş ortaklarının beklentilerine cevap verdi.