SOCAR Türkiye iştiraklerinden Petkim, dijital uygulama ve sistemleriyle yakaladığı Endüstri 4.0 standardı ile Dünya Ekonomik Forumu’nun (WEF), ‘Global Lighthouse Network’üne seçildi.

‘Geleceğin fabrikaları’ kabul edilen ve 44 üyesi bulunan Global Lighthouse Network’e 2020 yılında Türkiye’den seçilen tek şirket oldu.

WEF’in Davos’ta 20 Ocak’taki davette takdim edilen ödülü SOCAR Türkiye CEO’su Zaur Gahramanov aldı.  

SENARYOLAR GERÇEK SÜREÇLERE UYGULANDI

Petkim’in Türkiye’nin ve Azerbaycan’ın en dijital şirketi olma yolunda emin adımlarla yoluna devam ettiğini ifade eden Gahramanov, dijital dönüşüm yolculuklarının gelişmiş analitik uygulamaları ve yapay zekayı üretim süreçlerinde kullanmalarıyla başladığını söyledi.

Bu kapsamda dijitalleşme departmanı oluşturmanın yanı sıra Dijital Akademi’yi hayata geçirdiklerini dile getiren Gahramanov, söz konusu iş modeliyle firma bünyesinde örnek senaryolar geliştirdiklerini ve veriye dayalı karar alma süreçleri ile algoritmalar oluşturarak senaryoların analizlerini yaptıklarını belirtti.

Senaryoların gerçek süreçlere uygulanmasıyla birlikte, verimden üretilen iş hacmine, enerji verimliliğinden ürün kalitesine pek çok noktada artış sağladı.

“ÖDÜLÜ ALMAKTAN DOLAYI GURURLUYUZ”

Massachusetts Institute of Technology (MIT) kurumuyla iş birliği gerçekleştirdiklerini anlatan Gahramanov, böylelikle dijital dönüşüm süreçlerini yukarıya taşıdıklarını ve İTÜ, ODTÜ ve Boğaziçi Üniversitesi iş birliğiyle üretim ve süreç geliştirmek için start-up’lar ile ortak projeler yürütmeyi sürdüreceklerini kaydetti.

Gahramanov ayrıca, hedeflerine ulaşmanın kanıtı olan ödülü almaktan gurur duyduklarını sözlerine ekledi.