Akıllı kontrol kutuları ise aktüatörlerin pozisyonlarını göstermesinin yanında kontrol ve durum izlemesi de yapabilen cihazlardır.

Endüstriyel uygulamalarda kullanılan bazı vanalarda güvenlik ön plandadır. Vanaların kontrolünün önemli olduğu yerlerde kullanılan aktüatörlerin kontrolü de oldukça önemlidir. Aktüatörlerde meydana gelen arızaların anında ve oluşma ihtimali olan arızaların daha oluşmadan tespiti için akıllı kontrol cihazları ihtiyacı doğmuştur. 

Bu ihtiyaca çözüm sunulması amacıyla geliştirilen TORK Akıllı Kontrol Kutusu, Smart Switch Box (SSB) pnömatik aktüatörlerin kontrolünü sağlayan, durum izlemesi yapabilen, fonksiyonellik testi yapabilen ve sensörlerden bilgi alarak analizler yapıp arıza oluşmadan bakım yapmayı öneren akıllı bir cihazdır.
SSB genel olarak; Aktüatörlerin durumunu anlık olarak izler ve kontrol eder. Enerji tasarrufu sağlar. Aktüatörün ilk günden itibaren ve sıfırlandıktan sonra kaç kez açma kapama yaptığı bilgisini iki farklı sayaç ile gösterir ve sıcaklık değerini ölçer. Verileri analiz ederek oluşabilecek arızalar hakkında bilgilendirme yaparak arıza oluşmadan bakım yapabilmesini sağlar.

ONLINE VE MANUEL KONTROL

SSB sayesinde aktüatör web üzerinden online ve cihaz üzerinden manuel olarak ya da kontrol sinyaliyle otomatik kontrol edilebiliyor.
Web üzerinden kontrol için kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapılmasının ardından izlenebilirlik, kontrol ve arıza uyarıları oluşturması ile de nesnelerin interneti kapsamında bir ürün olma özelliği gösteriyor.
Akıllı kontrol kutusu (SSB) üzerinde bulunan 4 adet buton ile manuel olarak kontrol edilmekte ve gerekli ayarlar yapılabiliyor. Ekranın üst tarafında yer alan LED’ler ile de görsel olarak durum bilgilendirmesi yapılabiliyor. İzleme ekranında aktüatöre ait kimlik bilgisi, internete bağlı olma durumu, sayaç bilgileri, port A ve B hava basınç değerleri, açma kapama süresi, durum bilgileri ve sıcaklık değeri anlık olarak izlenebiliyor.
35 yıllık tecrübesiyle pnömatik aktüatör, solenoid vana, patlaç vana, pistonlu vana ve elektrikli aktüatör ürünleri imalatı gerçekleştiren SMS TORK; geniş ürün gamı ve Türkiye genelinde sahip olduğu geniş satış, bakım – onarım ekibiyle destek sağlayarak hizmetlerini satış sonrasında da sürdürüyor. 

https://www.smstork.com/