Dünyanın önde gelen şirketlerinden Bosch ve Maxion İnci Jant Grupları, Türkiye’nin Sanayi 4.0 dönüşümü için önemli katkı sağlayacak bir adım attı. Bosch Grubu, Endüstri 4.0 dönüşümü alanında küresel çapta kazandığı deneyimi, kendi tesislerinde de dijital dönüşüm gerçekleştirmek isteyen Türkiye’deki sanayi şirketleriyle paylaşmaya başladı. Bu doğrultuda dünyanın en büyük jant üreticisi Maxion Wheels ile İnci Holding iştiraki olan Maxion İnci Jant Grubu, dijital dönüşüm yolculuğunda Bosch ile iş birliği yapacağını açıkladı. 

Projenin tanıtımı için Maxion İnci Jant Grubu’nun Manisa’daki alüminyum fabrikasında düzenlenen toplantıda konuşan Bosch Türkiye ve Orta Doğu Başkanı Steven Young, “Dünya genelindeki 270’den fazla fabrikamızda yaptığımız çalışmaları ve kazandığımız tecrübeleri, Türkiye’deki sanayi şirketleriyle de paylaşmaya başladık” derken, Maxion Wheels‘in dünyanın en büyük jant üreticisi olduğunu vurgulayan Maxion İnci ve Maxion Jantaş Yönetim Kurulu Başkanı ve Maxion Wheels Global Liderler Kurulu Üyesi Mustafa Zaim, “Dijitalleşme ve Endüstri 4.0 çalışmaları kapsamında esnek üretim hatlarına sahip olmayı, ürünümüzü pazara sunma hızımızı artırmayı, süreç içi minimum stok seviyesiyle çalışmayı, artan ürün karmaşıklığı ve sorunsuz yeni ürün devreye alma performansını iyileştirmeyi, tedarik zincirinde dijital entegrasyonu ve rekabetçi üretimi hedefliyoruz” dedi. 

MAXION WHEELS’İN 19 FABRİKASI ARASINDA ÖRNEK PROJE
Maxion İnci ve Maxion Jantaş Yönetim Kurulu Başkanı ve Maxion Wheels Global Liderler Kurulu Üyesi Mustafa Zaim “Dijital dönüşüm ve Endüstri 4.0 yolculuğumuzun bundan sonraki aşamalarında yol arkadaşı olarak Bosch firması ile ilerlemeye karar verdik” dedi.  Dünyanın en büyük jant üreticisi olan Maxion Wheels’in dijital dönüşüm için dünyadaki 19 fabrikası arasından Türkiye’yi seçmesinin kendilerini gururlandırdığını belirterek, “Maxion İnci Jant Grubumuz, bugün sektördeki lider konumuna, 2000 yılından bu yana başlattığımız kültürel değişim ve sürekli gelişim yolculuğu sayesinde ulaşmıştır. Günümüzün dünyasında, dijital dönüşümün öneminin farkındayız. Dijital dönüşüm; hayatımızı, alışkanlıklarımızı, iş yapış tarzımızı değiştiriyor. Müthiş bir değişim sürecinin içerisindeyiz ve bu değişime ayak uydurmak şirketler için yaşamsal önem taşıyor. Küresel bazda otomotiv sanayinde çok köklü değişiklikler olacak. Ulaşım alanında da köklü kavramsal ve yapısal değişimler bekliyoruz. Otomotivin mühendislik odaklı geleneksel yapısı, çok yakında tüm tedarik zincirinde dijital ve bilişim odaklı, hizmete dönük ve diğer sektörlerle çok daha entegre bir hale dönüşecek” diyerek Maxion İnci Jant Grubu’nun dijital dönüşüme verdiği önemi vurguladı.