Üretimde dijitalleşmenin günümüzde her ölçekten işletmenin ana gündem maddesi olduğunun altını çizen Doruk Yönetim Kurulu Üyesi ve ProManage Corporation Genel Müdürü Aylin Tülay Özden, oyunun dışında kalmak istemeyen ve geleceğe hazırlanmak için kolları sıvayan her işletme için üretim verimliliği ve kârlılığını artırmanın yolunun fabrikaları akıllı hale getirmekten geçtiğin söyledi

"MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ VE KATKIMIZ ARTARAK DEVAM EDİYOR"

Üretim operasyonlarını dijital araçlar yardımı ile hassas ve anlık yönetebilmenin; işletmenin darboğazlarını belirlenip gidermek, izlemek, veri toplamak, verileri analiz etmek ve tüm bunları yaparak dijital dönüşümü yönetmek olduğunu ve sanayicilere katma değer sağladığını kaydeden Özden, "Biz sanayicilerimizin her zaman yanlarında olarak kolay ve hızlı dijitalleşmeleri ve verimliliklerini artırmaları için en iyi çözümü üretmek ve onlara rehberlik etmek için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Müşteri başarısı yönetimi yaklaşımlarımız ile artan müşteri memnuniyeti ve sanayicilerin dijitalleşmesine katkımız gün geçtikçe katlanarak sürüyor." dedi.

"PROMANAGE EN AZ YÜZDE 50 ÜRETİM ARTIŞI SAĞLIYOR"

Üretim yönetimini ProManage ile dijitalleştiren şirketlerin sağlayacağı kazanımlardan bahseden Özden, "Sanayicilerin her şeyden önce üretim operasyonlarının yönetimini dijital araçlarla yaparak operasyonel işlerinde dijitalleşmelerini sağlayan ProManage Üretim Yönetim Sistemini tercih eden işletmeler, makinelerinin üretimini dijital olarak takip edebiliyor, elde edilen tüm verilere net ve şeffaf biçimde kolayca sahip olabiliyor. IoT, yapay zeka ve artırılmış gerçeklik teknolojilerini kullanan ProManage, kayıpların kök nedenlerini kolaylıkla tespit ederek doğru alana doğru müdahalenin yapılmasını sağlıyor. Bu durum üretime, verimliliğe ve kârlılığa yansıyarak rekabet üstünlüğü kazandırıyor. Bunun sonucunda sanayicilerimiz en az yüzde 50 üretim miktarı artışı sağlıyor." ifadelerini kullandı.

ATLAS COPCO AKILLI FABRİKA DÖNÜŞÜMÜNÜ HIZLANDIRACAK ATLAS COPCO AKILLI FABRİKA DÖNÜŞÜMÜNÜ HIZLANDIRACAK

"ORTAK DİL VE ANLIK ŞEFFAF YÖNETİM ŞEKLİ GETİRİYOR"

Dijital dönüşümün sadece bir bilgi teknolojileri projesi olmadığının altını çizen Özden, “Dijitalleşme bir şirket kültürüne dönüşmeden tam olarak köklü bir değişimden söz etmek mümkün değil. Dolayısıyla bunu tüm fabrikayı kapsayan bir harekete dönüştürmek için operatörden mühendise, yazılımcıdan karar vericiye kadar her departmanın bu sürecin içinde yer alması ve adapte olması gerekiyor. Bunun içinse değişime duyulan isteğin tetiklenmesi şart. Bir motivasyon kaynağı yaratabilmenin yolu iş birliğinden geçiyor. Departmanlar arası iş birliği sağlanırsa bir inovasyon kültürü yaratmak ve fabrika içinde bir sinerjiye dönüştürmek zor değil. Biz de başta üretim yönetimi sistemi ProManage ürünümüz ile kolay adapte olabilen, pratik bir şekilde öğrenilerek iş gücüne entegre edilen ve fabrikanın her katmanına uygulanabilen çözümler sunuyoruz. ProManage alt yapısıyla fabrikalar dijitalleşiyor; anlık üretim organizasyonlarının yapılmasına ek olarak işletmelerde fark edilmeyen hız düşümü, duruş, arıza, bekleme ve kalite kayıplarının nedenleri saptanıyor ve analiz edilerek kök nedenleri tespit edilebiliyor. Tüm bunlar sanayicilere üretim süreçlerinde çok yüksek katma değer sağlıyor” diyerek konuşmasını tamamladı.