Kurumsal uygulama ve yazılım alanında dünya lideri SAP tarafından verilen ve yılın en başarılı yazılım ve dijital dönüşüm projelerinin seçildiği “SAP Türkiye Kalite Ödülleri 2021” sahiplerini buldu. MEXT Teknoloji Merkezi’nde düzenlenen ödül töreninde, “İş Dönüşümü” kategorisinde Eczacıbaşı Yapı Gereçleri; “Bulut Dönüşümü” kategorisinde A101 Yeni Mağazacılık; “Hızlı Değer Yaratan Proje” kategorisinde UGETAM A.Ş. ve “Dijital Öncü” kategorisinde ise Martur Fompak International ödüle layık görüldü.

"DÜNYA ÇAPINDA DAHA ÇOK PROJE YAPMAK İSTİYORUZ"

Ödül töreninin açılış konuşmasını gerçekleştiren SAP Türkiye Genel Müdürü Uğur Candan, bu sene SAP Türkiye’nin 20. kuruluş yılını kutladıklarını ve bu törenin kendisi için özel bir anlamı olduğunu ifade etti. Candan, sözlerine “20 yıl önce en büyük hayalimiz Türkiye’de bir inovasyon ve Ar-Ge merkezi açılması idi.  Bu hayalimiz gerçek oldu. 2013’ten bu yana SAP’nin büyük veri çözümünün en önemli bileşenleri, Teknopark İstanbul’daki SAP Geliştirme Merkezimizde Türk mühendisleri tarafından kodlanıyor. Bugün 60'ın üzerindeki iş ortağımız, müşterilerimiz ve danışmanlarımız ile birlikte 10 bin kişiye yaklaşan büyük bir ekosistemi oluşturuyoruz. O günkü hayallerimizden biri de iş ortaklarımız ve işini dünya ölçeğinde iyi yapan şirketlerle birlikte büyüme arzusuydu. Bugün pek çok müşterimiz, bir Türk markası olarak dünya çapında başarılara imza atıyor, dünya kürsülerinde ödüller alıyor." diye devam etti.

En büyük isteklerinin daha fazla Türk firması ile dünya çapında projelere imza atarak söz konusu projelerin global pazarlarda örnek projeler olarak tanınmasını sağlamak olduğunu belirten Candan, Covid-19 sürecinde işletmelere çeviklik katan ve ivme kazandıran referans niteliğine sahip bulut projeleri gerçekleştirdiklerini söyledi. "Önümüzdeki dönemde sürdürülebilir bir dünya için teknolojinin gücünü kullanarak, geleceğimiz için sıfır atık, sıfır karbon ve sıfır eşitsizlik ilkesiyle çalışmayı sürdüreceğiz" diyen Candan, tüm paydaşlara teşekkür etti.

“ENDÜSTRİ 4.0’A ADIM ATMAK  İSTEYENLER İÇİN ANAHTAR KONUMDAYIZ” “ENDÜSTRİ 4.0’A ADIM ATMAK İSTEYENLER İÇİN ANAHTAR KONUMDAYIZ”

"YÜZDE 100'E VARAN ORANLARDA İSTİHDAM EDİLİYOR"

Geleceğin teknolojilerine yön vermek üzere Türkiye'de genç mühendisler yetiştirdiklerini aktaran Candan, 2018'de Türkiye’de başlattıkları SAP Genç Profesyoneller Programı gibi eğitim projeleri hayata geçirdiklerini dile getirdi.

İş birliği içinde oldukları kurumlar, üniversite ve STK'lar ile beraber Türkiye’nin geleceğini tasarlama hedefiyle emin adımlarla yollarında ilerlediklerini kaydeden Candan, programdan mezun olan gençlerin yüzde 100’e varan oranlarla iş ortaklarında ya da müşterilerinde istihdam edildiğine dikkat çekerek sözlerini tamamladı.