İleri ve yerli teknoloji geliştiren Ekin Teknoloji'nin paka tanımada yüzde 100, yüzde tanımada ise yüzde 99 doğruluk oranlarına ulaştığını söyleyen Ekin Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Akif Ekin, tüm ürünlerinin yapay zeka tabanlı ve sürekli gelişmeye devam ettiğini söyledi. 
Bugüne dek 10’dan fazla ülkede güvenli şehir teknolojileri kurduklarını söyleyen Akif Ekin, yazılımı, donanımı ve tasarımı yüzde 100 yerli mühendislik ile güvenli şehir teknolojileri alanında hizmet verdiklerini vurguladı. Başta yüz tanıma, plaka tanıma, hız tespiti, park ihlal tespiti olmak üzere akıllı kavşak kontrolünde sabit ve mobil donanımlar ürettiklerini söyleyen Ekin, sistem kontrol yazılımları ve bunların birbiriyle entegre çalışmasını sağlayan işletim sistemleri geliştirdiklerinin altını çizdi.  

PATENTLİ AKILLI MOBİL DEVRİYESİ

Hareket halindeyken plaka tanıma, yüz tanıma, park ve hız ihlal tespiti yapabilen dünyanın ilk ve tek akıllı mobil devriyesini, Ekin Patrol’ün tamamen yapay zeka tabanlı jenerasyonunu  pazara sunduklarını aktaran Ekin, çözümün, Ortadoğu ve Kafkasya’nın mega şehirlerinin emniyet birimleri tarafından kullanıldığını,  Amerika’da ve Avrupa’da birkaç ülkede yine test çalışmalarının aktif biçimde devam ettiğini vurguladı. 
Türkiye İhracatçıları Meclisi’nin  500 Büyük Hizmet İhracatçı Araştırması’nda Bilişim Hizmetleri İhracatında Türkiye Lideri olan Ekin Teknoloji'nin ödülünü, Yönetim Kurulu Başkanı Akif Ekin, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’tan aldı.