Zirvede sunacakları çözümlerle ilgili açıklamalarda bulunan Atay; “Üretimden veri toplama ve makinalar ile haberleşme, gerçek zamanlı üretim performans takibi, arıza & forklift & bakım & depo için çağrı yönetimi, raporlama ve iş zekası modülleri, proses kontrol ve kalıp uyum modülü, mobil bildirim uygulaması, ve ekosistem çözümlerimiz olan, dijital fabrika ikizi, giyilebilir teknolojiler ile anlık üretim izleme, anlık personel ve ürün tanıma/konum takip, artırılmış/sanal gerçeklik uygulamaları, enerji ölçüm, sonlu kapasite planlama, IoT uygulamaları, kestirimci bakım, akıllı depo uygulamaları, otomasyon uygulamaları ve daha pek çok çözümümüzü kullanıcılar içi bir uygulama alanı olarak tasarlanan standımızda bir araya getireceğiz” dedi.

Egebimtes’in kendi geliştirdiği üretimden veri toplama ve dijital fabrika çözümü MAS ve ekosistem çözümleri ile firmaların GENBA/WIP alanında dijital dönüşüm süreçlerini bir bütün olarak ele alıp uçtan uca çözüm sunduğunu söyleyen Egebimtes İş Geliştirme Yöneticisi Alp Atay; “20 yıllık saha tecrübemiz, müşteri deneyimleri ile oluşmuş hazır uygulamalarımız ve inovatif teknolojiler ile değer akışlarına katkı sağlıyoruz. Üretim sahasından toplanan gerçek zamanlı verileri bilgiye çevirerek 7/24 paylaşıyor, anlık müdahale ve proaktivite kabiliyeti sağlıyoruz. Toplanan ve üretilen entelektüel birikim ile analiz yapma, karar alma ve geleceğe yönelik planlama ve kestirim imkanı sunuyoruz” dedi. 

İzlenebilirliği sağlamanın ötesinde ise, bunun bir adım ötesine geçerek simulasyon (dijital ikiz) ve kestirimsel modeller üzerine odaklandıklarını vurgulayan Egebimtes İş Geliştirme Yöneticisi Alp Atay; “Son dönemde odaklandığımız konular arasında yer alan bir başka konu ise makinalar arası haberleşme ağını kurarak günlük hayattaki insan faktörü sebebiyle oluşan kayıpların önüne geçmek. İş güvenliği, eğitim ve pazarlama gibi pek çok farklı alanda ise ihtiyaçlar doğrultusunda arttırılmış ve sanal gerçeklik uygulamaları geliştiriyoruz. Enerji yönetimi ise odaklandığımız ve faydayı en kısa sürede gösterebildiğimiz konulardan biri olarak öne çıkıyor” dedi. Teknolojinin geldiği nokta itibarıyla sektörel olarak bir ayrım göz etmediklerinin altını çizen Alp Atay; “Bize gelen talepler doğrultusunda öne çıkan sektörler havacılık ve savunma sanayi, medikal, makina, gıda, beyaz eşya ve otomotiv” şeklinde konuştu.