Eczanelerin sağlık ürünü ihtiyaçlarını hızlı, güvenli ve ekonomik şekilde tedarikini sağlayan pazar yeri Novadan, yapay zeka destekli stok yönetim sistemiyle, eczanelerde stok seviyelerinin otomatik güncellenmesini sağlıyor.

Eczacılara ürün temininin haricinde ürünlerin stoklara doğru şekilde işlenmesini sağlayan firma, eczacıların stok ve siparişleri kolay ve hızlı olarak yönetebilmelerine imkan veriyor.

"SİSTEMİMİZ, 2021'DE KULLANILMAYA BAŞLANACAK"

Konuyla ilgili görüşlerini paylaşan Novadan Kurucu Ortağı Eczacı Metin Kökçü, hasta ihtiyaçlarına cevap verilmesinin eczacılar açısından kritik olduğunun altını çizerek, ekip olarak sektörün dinamiklerini iyi bildiklerini ve yazılım dahil yenilikçi çözümler ürettiklerini söyledi.

Kökçü, bu doğrultuda eczacıların farklı tedarikçilerden ürün tedarik ederek stok süreçlerinde yaşadıkları problemleri çözmeyi hedeflediklerini ifade etti ve şöyle konuştu:

"Alınan ürünlerin stoklara otomatik işlenmesi, ürün ve adet kontrollerinin tek tıkla yapılabilmesi sadece eczacıların değil, hastaların da hayatını kolaylaştıracak. Eczacılar artık kolayca stoklarında ne olduğunu görebilecek, hastalar beklemeyecek. Siparişlerin stoklarla senkronize olduğu ve sipariş oluşturmadan ürün teslimine kadar tüm sürecin otomatikleştirildiği stok yönetim sistemi, 2021 yılı itibarıyla kullanılmaya başlanacak." 

TAKASLA STOK PROBLEMİNİ ORTADAN KALDIRIYOR

Firmanın takas sistemi sayesinde eczanelerin yüksek stoklu ürünleri, sistemdeki diğer eczanelerle değiştirilmesi de sağlanıyor.

Sektörde bir ilk olan sistem ile eczacıların ellerindeki ürünleri meslektaşlarıyla değiştirebilmeleri ve böylece stok sorunlarının ortadan kaldırılması amaçlanıyor.