Piyasada kabul görmüş olan ECI modelinin yeni serisini bu yıl da katılımcısı oldukları Endüstri 4.0 Uygulamaları Zirvesi’nde tanıtacaklarını vurgulayan Çağrı Hekimoğlu, “Yeni seri, daha parlak kırmızı bir grafik ekrana, 1600 HZ örnekleme hızına ve çok sayıda giriş çıkış seçenekleriyle her türlü ihtiyacı karşılayacak esnek bir yapıya sahip. Ayrıca seride reçeteleme, dolum, checkweigher, tumba kantarı gibi farklı yazılımlara sahip modeller mevcut ve bu modeller tak çalıştır şeklinde son derece kolay bir çözüm oluşturuyor. Bir diğer yeni ürünümüz ise dijital yük hücrelerimiz olacak. Patenti Esit’e ait olan birçok sıradışı ve akıllı özelliği olan dijital yük hücrelerimizi de bu zirvede sergileyeceğiz” şeklinde konuştu. 

SERAMİK ÜRETİCİSİNE 76 DOZAJ BANT KANTARI VE TAM OTOMASYON YAZILIMI

2021 yılının ilk yarısını değerlendiren Çağrı Hekimoğlu, “Bu yıl imalat endüstrisi açısından 2020 Haziran ayında başlayan yüksek hareketliliğin devam ettiği bir yıl olarak başladı ve günümüze kadar da bu hareketlilik devam ediyor. Bu yıl genel olarak imalat yapan tüm sektörlerde hareketliliğin olduğunu tespit etmekle beraber biz Esit olarak en çok demir çelik sektörüyle seramik sektörlerine yeni projeler gerçekleştirdik. Hem yeni hat oluşumu hem de otomasyona geçiş projelerinin hızlandığını ve kesintisiz/kayıpsız üretim için insana bağımlılığın azalacağı yatırımların arttığını gözlemliyoruz. Örneğin bir seramik firmasına iki ayrı projede 76 adet dozaj bant kantarı ve bunların tam otomasyon yazılımını ürettik ve devreye aldık. Bu dozaj bant kantarlarını firma için yeni tasarladık ve ağır koşullarda uzun süre hassasiyetini kaybetmeyecek şekilde ürettik. Bu çözümümüzle söz konusu firmanın üretim kapasitesi ciddi ölçüde arttı” dedi. Sektördeki sıkıntılara da değinen Hekimoğlu, “Sevkiyatta yaşanan bu problemler tedarik sıkıntısının daha da hissedilir hale gelmesine yol açarken, ihracat yapan bizim gibi firmaları da olumsuz etkiledi. Tedarik zincirindeki sıkıntılar kontrol edilemezse çok sayıda ürünün bulunamaz hale gelebileceğini ve üretim yapan bazı firmaların fabrika kapatmaya kadar gidecek ciddi olumsuz etkileri tecrübe edebileceğini öngörüyoruz. Bulunurluğu olmaması sebebiyle fiyatı anormal artan bir kısım ürünün ise üretimde maliyetleri artıracağını ve önümüzdeki sene ciddi fiyat artışlarının kaçınılmaz olacağını da şimdiden görebiliyoruz” dedi.

Hekimoğlu sözlerinin sonunda, salgın sebebiyle uzun süredir fuar etkinliği yapamadıkları için bu zirvenin, sadece ürünlerini sunacakları değil, müşterileriyle tekrar buluşabilecekleri bir ortam olması sebebiyle de heyecanla beklediklerini söyledi.