Skysens, dünyanın en büyük havalimanı projeleri arasında yer alan İstanbul Havalimanı’ndaki projesi ile farklı sistemleri tek kablosuz ağ üzerinden yönetme imkanı sunuyor. Markanın uçtan uca sağladığı çözüm ile İstanbul Havalimanı, dünyada kablosuz endüstriyel IoT altyapısı ile kurulan ilk havalimanı ünvanını da almış oldu. Geliştirdiği özel teknolojisi ile kablosuz endüstriyel IoT çözümleri sunan Skysens, akıllı şehir ve akıllı şebekeler başta olmak üzere akıllı bina ve hastaneler, stadyum ve kampüsler ile havaalanları gibi birçok farklı alanlarda uygulama yapıyor.

‘KABLOSUZ IOT AĞ SAĞLAYICISI’ OLMA İMKANI

Projenin detaylarına yönelik yaptığı açıklamada Skysens CEO’su Burak Polat, “Ekim ayında başlayan kurulum süreci, artan proje kapsamı dolayısıyla halen devam ediyor. İstanbul Havalimanı gibi devasa bir alana yayılmış projede, birbirinden çok farklı çalışma prensibine sahip, yüksek önemde çok sayıda sistem ve altyapı yer alıyor. Çeşitli türde sayaç ve sayaçlara bağlı sistemler başta olmak üzere, enerji altyapısı ile ilgili ve atık su ile ilgili sistemler, konum takibi gerektiren araçlar gibi noktalara yerleştirilen kablosuz Skysens modülleri ile proje hayata geçiyor” dedi. Skysens, İstanbul Havalimanı’na ‘Kablosuz IoT Ağ Sağlayıcısı’ olma imkanı da sunduğundan, havalimanı, kendi bünyesindeki birçok firmaya IoT uygulamaları sağlayıcısı olarak hizmet verebilecek. 

SKYSENS TEKNOLOJİSİ İLE ÖNE GEÇİYOR

Polat, takip edilecek altyapıların hem iç hem de dış ortamlarda bulunmasının yanısıra toplam alanın hayli geniş olmasının, uzun mesafelerde kesintisiz çalışma kabiliyeti gerektirdiğini söyleyerek, bu nedenle Wi-Fi ya da Bluetooth gibi teknolojiler yeterli gelmezken Skysens’in teknolojisi ile bir adım öne çıktığını kaydediyor.