Dünyada 2024 yılı sonuna kadar 5G'nin geliştirilmiş mobil geniş bant için yüzde 40'ından fazlasını kapsaması ve 1,5 milyar aboneye ulaşması bekleniyor. Ericsson’un en güncel Mobilite Raporu’na göre bu gelişmeyle birlikte 5G, küresel ölçekte piyasaya çıkmış en hızlı yayılıma sahip hücresel teknoloji olacak. Ağ kapasitesi, gigabit başına daha düşük maliyet ve yeni kullanım alanları 5G uygulamasına geçilmesinde etkili olan ana unsurlar arasında. 
Kuzey Amerika ve Kuzey Doğu Asya'nın 5G kullanımına öncülük etmesi beklenirken, 2024 sonuna kadar Kuzey Amerika’daki mobil aboneliklerin yüzde 55 oranında 5G aboneliklerinden oluşacağı tahmin ediliyor. Kuzey Doğu Asya'da ise bu oranın yüzde 43'ten fazla olacağı öngörülüyor. Batı Avrupa'da, 5G aboneliklerinin altı yıllık dönemin sonuna kadar bölgedeki mobil aboneliklerin yüzde 30'unu oluşturacağı düşünülüyor. 
Yine 2024 için öngörülen 4,1 milyar hücresel IoT bağlantısından 2,7 milyarının Kuzey Doğu Asya'da olması beklenirken, bu rakam, bölgedeki hücresel IoT piyasasının büyüklüğünü yansıtıyor.  

MOBİL VERİ TRAFİĞİ YÜZDE 79 BÜYÜDÜ 

2018 yılının üçüncü çeyreğinde mobil veri trafiği büyümesi geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 79 arttı.  2018-2024 yılları arasında, toplam mobil veri trafiğinin beş kat artması bekleniyor. 
Ericsson Başkan Yardımcısı Fredrik Jejdling konuyla ilgili olarak, “5G'nin piyasaya girmesiyle birlikte, kapsama alanındaki genişlemenin önceki teknolojilere göre daha hızlı olacağını öngörüyoruz. Aynı zamanda hücresel IoT de güçlü bir büyüme göstermeyi sürdürüyor.” dedi.