Dr. Sertaç Doğanay, Tayvan, Taipei’de dünyadan yaklaşık 500 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen 2020 Advantech Industrial IoT World Partner Conference etkinliğine Advantech Türkiye’nin davetlisi olarak katıldı.  

Dr. Doğanay, Advantech üst düzey yöneticilerinin ve bilişim ve teknoloji alanındaki önde gelen firmaların temsilcilerinin konuşma ve sunumlarının yapıldığı etkinlikte Advantech Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu İcra Direktörü Chaney Ho ve Advantech Endüstriyel IoT Başkanı Linda Tsai ile biraraya geldi. 

Kuruldukları dönemde otomasyon sistemleri alanında faaliyet gösterdiklerini belirten Chaney Ho, bugün yüzde 36’lık pazar payıyla lider konumunda bulunduklarını ve endüstriyel bilgisayarlara odaklandıklarını ifade etti. 

“iPHONE’LAR, TAYVANLI ŞİRKETLERCE ÜRETİLİYOR”

Bilgisayar çağının başladığı 1980’lerden beri Tayvan’ın üretim konusunda dünya lideri olduğunu vurgulayan Chaney Ho, “Az bilinir ancak bugün Çin’de üretilen iPhone’ların tamamı ve dünyadaki  bilgisayarların yüzde 90’ı Tayvanlı şirketler tarafından üretiliyor.” 

Sundukları fiyat-kalite dengesinin yüksek olduğunu ve bunun kendilerini elektronik pazarında tasarım ve üretim merkezi haline getirdiği ifade eden Ho, “Gelecek dönemde önemli beklentiler içinde olduğumuz 5G de Tayvan için yeni büyüme fırsatları barındırıyor. Çünkü 5G chipset üretiminde de iddialıyız” şeklinde konuştu.

“GELECEK NESİLLERE DAHA İYİ BİR DÜNYA BIRAKMAK…”

Türkiye’de dijtal dönüşümden en fazla etkilenecek ve yarar sağlayacak konuların akıllı şehir ve ulaşım uygulamaları olduğunun altını çizen Linda Tsai, bu kapsamda çevreyi korumanın ve gelecek nesillere yaşanacak bir dünya bırakmanın da önemli olduğunu söyledi. 

Endüstriyel IoT uygulamalarında yapay zekanın ve 5G’nin öneminin de konu başlıklarından olduğu görüşmede, Tsai, bir video kaydındaki görüntülerden yapay zeka desteğiyle anlam çıkarmanın önemli sonuçlar ortaya çıkarabileceğini ifade etti ve yapay görme teknolojisinin üretimin her alanında kaliteyi iyileştirmeye katkı sağlayacağını kaydetti. 

Türkiye ofisinin açılışını 2019 itibarıyla gerçekleştiren Advantech’in Türkiye’ye yatırım yapmasında  Türkiye’nin ekonomik açıdan dünyanın ilk 20 ülkesi arasında yer almasına ve 80 milyonluk bir ülke olarak Asya ve Avrupa arasında bir köprü görevi görmesine dikkat çekildi.