Doruk Otomasyon’un bu yıl beşincisini düzenlediği Doruk’ta Buluşma Etkinliği, 23-25 Kasım 2018 tarihlerinde Antalya’da gerçekleşti.

Türkiye’nin dijital dönüşümde söz sahibi sanayi kuruluşlarının buluştuğu etkinlikte, Üretim Operasyonları Yönetim Sistemi ProMANAGE’i kullanan sanayiciler, dijital dönüşümde geldikleri noktaları ve başarı hikayelerini paylaştı. Bilgi alışverişinde bulunan sanayiciler, ayrıca Doruk Otomasyon’un yeni ürün ve hizmetleriyle ilgili bilgiler aldı.

DORUK’TA BULUŞMA ETKİNLİĞİ’NE 80’DEN FAZLA İŞLETME KATILDI

Tecrübe paylaşım etkinliğine, 80’in üzerinde kurum ve kuruluşun 250’yi aşkın mensubu katılım gösterdi.

Etkinlik kapsamında, katılımcılar, Future Factory fuar alanında Artırılmış Gerçeklik, Geri İzlenebilirlik ve Proses Verilerine Dayanan Makina Öğrenmesi ile Yapay Zeka uygulamalarını deneyimleme imkanı buldu.

ProMANAGE ile tesislerini yöneterek proaktif hale gelmiş sanayi firmaları sistem entegrasyonundan bahsederek verimliliğe nasıl ulaştıkları konusunda sunumlar gerçekleştirdi ve prediktifliğe hızlı geçiş konusunda rehberlik yaptı.

SANAYİDE DİJİTAL DÖNÜŞÜMÜ ANLATTILAR

Etkinlikte, Fraunhofer Enstitüsü PDM/PLM Danışmanlık Merkezi Yöneticisi Mehmet Kürümlüoğlu, sanayicilere dijital dönüşüme hazırlanmaları konusunda bilgiler verirken, bu konudaki kilit noktaların da altını çizdi.

“Sanayide Dijital Dönüşüm” başlıklı panelde, Bakanlığın çalışmaları hakkında konuşan Sanayi Bakanlığı 4. Sanayi Devrimi Dairesi Başkanlığı’ndan Sanayi ve Teknoloji Uzmanı Burcu Karapınar, sunulan destekler konusunda da bilgiler paylaştı. TEYDEB Başkanı Mehmet Aslan, TEYDEB’in dijital uygulamalar tarafında sanayi firmaları ve insan kaynağının geliştirilmesine yönelik yapılan hazırlıkların yanı sıra verilen desteklerini aktarırken, TAYSAD, BEYSAD, ENOSAD ve YASAD da sanayide dijital dönüşüm çalışmalarına değindi.

Söz konusu derneklerin yer aldığı panelde, devlet kuruluşları, sanayi dernekleri ve teknoloji üreticileri ortaklaşa fikir üretiminde bulundu.

Sanayide Dijital Dönüşüm tecrübe paylaşımları arasında dünyadaki ilkler arasında yer alan Doruk’ta Buluşma, 2010 yılından bu yana organize ediliyor.