Doruk Otomasyon Ar-Ge Direktörü Dr. Mustafa Can Öztürk Ar-Ge faaliyetleri ile ilgili olarak yaklaşık 30 kişilik bir ekibe sahip olduklarını dile getirerek, Akdeniz Üniversitesi bünyesinde Antalya Teknokent’in ve Teknopark İstanbul’un içinde yer aldıklarını belirtti.

Antalya’daki ekiplerinin daha çok müşteriye özgü projeler gerçekleştirdiğini, İstanbul’daki ekiplerinin ise yazılım, donanım ve Ar-Ge odaklı olduğunu ve yeni nesil teknolojiler üzerine çalıştığını ifade etti.

Birkaç çeşit geliştirme yöntemlerinin bulunduğunu söyleyen Öztürk, sözlerine şöyle devam etti: “Ürün ve hizmet geliştirme metotlarımızdan ilki, gerek kullanıcılarımızdan gerekse bünyemizden gelen talepler doğrultusunda mevcut ürün gamımızın düzenli olarak geliştirilmesidir. Bu çerçevede ürünlerimizi üç aylık güncellemeler ile geliştiriyoruz. Bunun yanı sıra stratejik olarak belirlediğimiz, kısa vadede iki temel teknoloji üzerinde çalışıyoruz. Bunlar, Artırılmış Gerçeklik (AR) ve Yapay Zeka (AI).”

DORUK’UN GLOBALLEŞME HEDEFİ

Öztürk, Doruk Otomasyon’un globalleşme hedeflerine değinerek, ilk uluslararası ofislerinin 2017 yılında ABD’de faaliyetlerine başladığını belirtti. ABD’de iki amaçlarından birinin ProManage uygulamalarını bu ülkedeki kullanıcılara ulaştırmak olduğunu belirten Öztürk, diğerinin de benchmarking (kıyaslama) yaparak rol model olarak aldıkları firmalardan daha önde olmak istediklerini kaydetti.

Öztürk konu ile ilgili olarak, “Chicago’daki DMDII (The Digital Manufacturing and Design Innovation Institute) Teknopark’ın bünyesinde yer alıyoruz. Orada Boeing, Tesla, Microsoft gibi çok farklı firmalar da var. Biz o firmalarla özellikle Üretim Yönetim Sistemlerinde ortaklaşa projeler gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.” dedi.

SIRADA ALMANYA VE JAPONYA VAR

Almanya ofislerini 2019’un ilk çeyreğinde Fraunhofer Enstitüsü’nün bünyesinde açacaklarını dile getiren Öztürk, bunun yanı sıra 2019 yılı bitmeden Uzakdoğu’da, Japonya’da ofis kurmayı planladıklarını ve buralarda yayılma hedeflerinin bulunduğunu söyledi.

Öztürk sözlerini şöyle tamamladı: “Aslında bizim global olmamamız için hiçbir sebep, engel yok. Çok yetkin bir ekibe, çok iyi bir yönetim kadrosuna sahibiz. ProManage ile dünyadaki en iyi Üretim Yönetim Sistemi olmayı hedefliyoruz.”