Doruk Yönetim Kurulu Üyesi Aylin Tülay Özden, pandemi ile birlikte iş yapış şekillerinin etkilendiğini, ancak teknoloji ve dijital dönüşüm alanında faaliyet gösterdikleri için sürece kolay uyum sağladıklarını ve faaliyetlerini aralıksız sürdürdüklerini ifade etti.

ProManage Mobil uygulamaları ile bu dönemde işletme dışında çalışmak durumunda kalan yöneticilerin tesislerini cep telefonları üzerinden anlık olarak izlemelerini sağladıklarını dile getiren Özden, ProManage Akademi altında düzenledikleri dijital dönüşüm eğitimlerini online platforma taşıdıkları için katılımların arttığının altını çizdi.

“FAALİYETLERİMİZE KESİNTİSİZ DEVAM EDİYORUZ”

Dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan Covid-19 virüsüyle birlikte iş yapış şekillerimiz şimdiye dek hiç olmadığı şekilde etkilendi. Teknoloji ve dijital dönüşüm alanında faaliyet gösteren bir şirket olarak bu sürece kolay uyum sağladığımızı söyleyebilirim. Bu dönemde de faaliyetlerimize hız kesmeden devam ediyoruz. Satış, Yazılım, Proje Yönetimi, Destek, Müşteri İlişkileri, İş Mükemmelliği, Pazarlama, Yurtdışı Operasyonlar ve Finans birimlerimiz olarak 110 kişilik ekibimizle evden çalışmayı sürdürüyoruz. Bu düzene geçmeden önce IT ekibimiz, ofiste yer alan big data üzerindeki yapay zeka uygulamaları için geliştirme imkanı sunan ve tüm ekiplerin aynı anda bağlanabildiği ortak sunucuların ve uygulamaların yüksek performansla çalışması konusunda çok başarılı bir operasyon gerçekleştirdi. Günlük iş akışımızı, haftalık ve günlük aksiyon planlarımızı ve ajandalarımızı bir bulut uygulaması üzerinden yapıyoruz. 

“YÖNETİCİLERİN, TESİSLERİNİ İZLEMESİNİ SAĞLADIK”

Türkiye’nin sanayide dijitalleşme alanındaki ilk Ar-Ge çalışmalarını gerçekleştirmiş bir teknoloji şirketi olarak, 1998 yılından bu yana sanayicilerin üretimlerini daha hızlı, çevik, kaliteli ve verimli yönetmeleri adına yazılım ve donanım araçları geliştirmek, yani sanayiyi dijitalleştirmek hedefiyle çalışıyoruz. Bugün, artırılmış gerçeklik ve yapay zeka teknolojileriyle tamamen entegre olan dünyadaki tek üretim yönetimi sistemi ProManage ile iş ortaklarımızı geleceğe taşıyoruz. ProManage Mobil uygulamamız ile gerek dünya genelinde yaygın olan salgınlar gibi zorunlu haller gerekse seyahatler nedeniyle işletme dışında çalışmak durumunda kalan fabrika sahiplerinin ve profesyonel yöneticilerin tesislerini cep telefonları üzerinden anlık olarak izlemesini mümkün kılıyoruz. Bu süreç gösteriyor ki, önceliğimiz her zaman sağlık olmaya devam edecek. Ardından ise ekonomi ve istihdam açısından üretimin devam etmesinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha deneyimledik. Biz de sanayiye ve KOBİ’lere dijitalleşmeleri ve geleceğe sağlam bir şekilde adım atmaları için katkı sağlamaya devam edeceğiz. 

“EĞİTİMLERİMİZE KATILIM ARTTI”

Ek olarak, sanayicilere dijital dönüşüm mentorluğu yapan bir teknoloji şirketi olarak ProManage Akademi adını verdiğimiz eğitim projemiz kapsamında verdiğimiz dijital dönüşüm eğitimlerini de online olarak gerçekleştiriyoruz. Bu sayede geçmişte zaman problemi nedeniyle katılmakta zorluk çeken müşterilerimizin şimdi çok daha yüksek katılımla aramızda olduklarını görüyoruz. 

“EVDE DE ŞİRKETTEKİ KADAR VERİMLİ ÇALIŞIYORUZ”

Uzun yıllardır işletmeleri ve sanayiyi geleceğe hazırlayan “dijitalleşme” ana gündem maddemiz olurken, Covid-19 aynı anda herkesin hayatını baştan sona değiştirdi ve uzaktan çalışma, uzaktan erişim konuları hiç olmadığı kadar konuşulmaya başlandı. Zorunluluk nedeniyle evden çalışmamızın gerekeceği bu durumdan önce aklımıza bile gelmezdi, fakat sürece hızla adapte olup evden çalışmayla ilgili tüm teknik çalışmayı çok kısa bir süre içinde tamamladık. Bir teknoloji şirketi olarak, evde de şirketteki kadar verimli çalışıyoruz. Fakat verim konusundan ayrı olarak ekibimizle bir arada çalışmayı, yüz yüze sohbet edebilmeyi de özlüyoruz.