Yataş Grup, yaptığı dijitalleşme yatırımları sayesinde Platin Dergisi’nin bağımsız araştırma şirketi İpsos ile birlikte gerçekleştirdiği "Global 100 Endeksi Ödülleri"nde mobilya sektörünün birincisi oldu.

Bu yıl “dijitalleşme” temasıyla gerçekleştirilen ödüllerde, endekse göre dijitalleşmede başarı gösteren 10 sektör lideri ödül aldı.

"YATIRIMLARIMIZIN, YÜZDE 10'UNU DİJİTALLEŞMEYE AYIRDIK"

Yataş Grup CEO’su Nuri Öztaşkın, Yataş Grup’un tüm iş süreçlerini daha ileriye taşıyabilmek amacıyla dijitalleşmeyi odağına aldığını söyleyerek, "Yaptığımız çalışmalarla mobilya sektöründe liderliği yakalamak bizim için büyük mutluluk ve gurur kaynağı oldu. 2019 yılında yatırımlarımızın yüzde 10,21’ini dijitalleşmeye ayırdık. Dijitalleşmeye yaptığımız yatırımlarda üretim, pazarlama ve satışın payı daha yüksekti. Yazılım ve program alımları gerçekleştirdik. Örneğin iç mimarların kullandığı, ürün bilgilerinin yer aldığı ve 3D çizim yaptıkları pCon.planner programını kullanmaya başladık. Ürünleri modelleyerek, her kumaş çeşidini göstermeye yönelik bir başka programı ise 2021’de devreye alacağız. Mağazalarımızda tablet kullanımına geçtik, Smart Match doğru yatak bulma sistemimizi mağazalarda kullanılabilecek şekilde entegre ettik." diye konuştu.

Öztaşkın, pazarlama konusunda da birçok kanaat önderi, sosyal medya fenomeni (influencer) ile işbirlikleri gerçekleştirdiklerini, sosyal medya hesaplarından canlı yayınlar yaptıklarını ifade ederek, "YouTube’daki Uyku Çocuk Kanalımızı özel çizgi filmler ve uzman videoları ile zenginleşirdik. Pandemi döneminde önemini çok daha iyi anladığımız e-ticarete de yatırım yapmaya devam ediyoruz. Yataş Bedding ile başladığımız e-ticaret yolculuğunu, Enza Home ile sürdüreceğiz.” dedi. 

"ÜRETİMDE VERİMLİLİĞİMİZ ARTTI"

Öztaşkın, üretimlerini dijitalleştirme çalışmaları kapsamında Endüstri 4.0 projeleri, sahadna veri toplama sistemleri, büyük veri ve iş zekası uygulamalarına yatırıma devam ettiklerini ifade etti.

Mobilya, yatak ve sünger fabrikaları için Endüstri 4.0 sistemi ile uyumlu çalışan üretim hatları kurduklarını kaydeden Öztaşkın, yeni üretim hatlarıyla ve ek üretim tesisleriyle birlikte daha az personel ile daha verimli çalışarak üretim maliyetlerinde rasyonelliği yakalayacaklarını ve verimlilik artışı sayesinde de tüketicilerine daha hızlı ürün teslimatını garantileyeceklerini söyledi.

"52 SANİYEDE BİR YATAK ÜRETİYORUZ"

Öztaşkın, yeni teknolojiye ulaşan üretim tesislerinde 52 saniyede bir yatak üretimi yaptıklarının altını çizerek sözlerini şöyle noktaladı: 

"Üretimde kullanılmak üzere makinalarımıza yönelik Ar-Ge projelerimizde otomatik besleme sistemi tasarımı, ham maddenin uzak mesafelere taşınmasını sağlayacak sistem tasarımı ve uygulaması, özel test sistemleri tasarımları çalışmaları gerçekleştiriyoruz."