Dijitalleşmenin hem işveren hem de çalışan için büyük fırsatlar barındırdığını dile getiren Dijitalis Yazılım Üretim Projeleri Müdürü Şeref Bulut, kolektif çalışmayla dönüşümün başarılı olarak gerçekleştirebileceğini ifade etti.

“COVID-19, DİJİTALLEŞMENİN ÖNEMİNİ GÖSTERDİ”

Son yıllarda teknolojide yaşanan gelişmelerin büyük bir ivme kazanması, sanayide dijital dönüşümü kaçınılmaz kılmaktadır. Bu dönüşüm esnasında işletme bünyesinde oluşan verilerin işlenmesi ve bu verilerden karar verme sürecinde faydalanılması da zaruri hale gelmiştir. Günümüz şartlarında teknolojiye ayak uydurmayan fabrikaların ayakta kalabilmesi neredeyse imkansızdır. Covid-19 süreci, dijital dönüşümün ne kadar önemli olduğunu bizlere bir kez daha göstermiştir. İlerleyen yıllarda, dönüşümü başarılı bir şekilde sağlayan işletmeler ayakta kalabilecek ve yaşanması muhtemel olumsuz olaylar karşısında en az hasar ile yollarına devam edebileceklerdir.

“DAHA KALİFİYE VE YARATICI İŞ GÜCÜ OLUŞACAK”

Dijitalleşme, işveren tarafında ciddi maliyet ve rekabet avantajı sağlamaktadır. İşletmelerin sağladığı bu avantajlar çalışan tarafında uzun süreli iş garantisi, yatırımlardan doğan yeni istihdam ve ergonomik iş ortamları gibi sayısız artıları beraberinde getirmektedir. Dönüşüm sonrasında işletmelerin çalışanlara vereceği eğitimlerle birlikte, daha kalifiye ve yaratıcı iş gücü oluşacaktır. Dijitalleşme hem işveren hem de çalışan için büyük fırsatlar barındıran bir yapılanmadır. Bu nedenle her iki taraf ve biz danışmanların kolektif çalışması ile bu dönüşümü başarılı bir şekilde sağlamamız gerekmektedir.

“DİJİTALİS OLARAK NELER SUNUYORUZ?”

Biz Dijitalis Danışmanlık Hizmetleri olarak; işletmelerin dönüşüme uyum sağlayabilmeleri için, matematiksel detaylı analizler üzerinden alternatiflerin belirlenmesi, sistematik bakış açısı ile süreçlerin uçtan uca analizi, iyileştirmelerin operasyonel ve finansal fayda/maliyet analizlerinin yapılması, süreçlerin yeniden tasarlanması ile en doğru ve fizibıl çözümü belirleyerek devreye alınması konusunda mühendislik desteği veriyoruz. Tüm bu çalışmalar esnasında "Yalın Üretim Teknikleri"nden yararlanarak iş istasyonu - proses ve süreç tasarımı gerçekleştiriyoruz. Dijitalis olarak en önemli farklarımızdan biri, işletme kural ve operasyonel verilerinin bütün halinde modellenmesi ve gerçek bir ürün /sürecin dijital platformda yansıması olan "Dijital ikiz" konusunda da destek vermemizdir. İşletmelerin anahtar performans göstergelerini optimize ederek farklı yerleşim planları ve stratejilerinin avantajlarının kıyaslanmasına imkan veren özel araçlar sayesinde her senaryo ve alternatif için kapsamlı bilgi sağlıyoruz. Diğer taraftan etkili planlama ve çizelgeleme konularında, "İleri Üretim Planlama" teknikleri ile işletmeler için çözümler geliştiriyoruz.