BALIKESİR (AA) - İLKAN TOPRAK - Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin, dijitalleşmeyi merkezlerinde tutan şirketlerin veya KOBİ'lerin rekabete bir adım önde olacaklarını belirtti. 

Yaptığı basın açıklamasında Şahin;  dijitalleşmenin KOBİ'lere tasarruf, verimlilik artışı gibi bir çok farklı konuda katkı sağlayacağını vurguladı.

Vodafone Türkiye olarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile dijital endeksle ilgili olarak çalışma yürütütklerini ifade eden Şahin, KOBİ'lerin Türkiye'nin can damarı olduğunu vurgulayarak,  KOBİ'lerin teknolojik alanda kendilerini dijitalleştirmelerinin aslında önümüzdeki dönemlerde rekabette bir adım daha önde olmalarını ve büyümelerini sağlayacağını belirtti. 

Vodafone Türkiye olarak bu konuda büyük bir yatırım yaptıklarını vurgulayan Şahin; TOBB ile dijital skor konusunda bir çalışma yaptıtıklarını ve Türkiye'nin dijital skorunu ölçtüklerini belirterek,  il il gdolaşrak çalışmalarına devam ettiklerini  söyledi.

Dijitalleşen KOBİ'lerin gelecekte rekabette de bir adım önde olacaklarına dikkat çeken Şahin; dijitalleşmenin firmalara son derece farklı konularda fayda sağladığını hatırlatarak, şirketlerin dijitalleşmeyi ana merkezlerine almasının ilerki dönemlerde rekabetçi alanlarda fark yaratacağını söyledi.

Her KOBİ'nin kendi iş alanında dijitalleşmeyi kullanabileceğini belirten Şahin,  şirketleri daha fazla öğrenmeye ve dijital skorlarını öğrenmeye davet ederek, kendilerine iş alanlarında fark yaratabilmelerini amaçladıklarını dile getridi.

Yaptıkları çalışmalar arasından bir de örnek sunan Şahin; yaptıkları çalışmalardan birinde börek ve poğaça üreten bir  firmaya çözüm önerisi verdiklerini  belirterek, börek üreten kadınların her bir tepsiyi kaldırıp tepsi sırasına dizmek zorunda olduklarını ve  bir yada daha fazla çalışanı işe alıp o tepsileri onlara dizdirerek üretimlerini yüzde 20 oranında yükselttiklerini ve bunun da firmanın karlılığı ile gelirine etki eden bir çözüm olduğunu söyledi.