KOSGEB’in "İmalat Sanayinde Dijitalleşme" temalı üçüncü çağrısı bin 75 başvuru alırken, bu kapsamda KOBİ'lere 116 milyon TL'lik destek verileceği bildirildi.

278 İŞLETME DESTEKLENECEK

Toplamda 278 işletme desteklenmeye hak kazanırken, işletmelere program çerçevesinde, imalat sanayinde endüstriyel robottan siber güvenliğe, sanal gerçeklikten nesnelerin internetine pek çok alanda destek sunulacak.

TOPLAM 1 MİLYON TL'YE KADAR DESTEK ALABİLECEKLER

Program ile işletmeler, 300 bin TL’ye kadar geri ödemesiz, 700 bin TL’ye kadar geri ödemeli olmak üzere, toplamda 1 milyon TL'ye kadar destek alabiliyor.

Verilecek desteğin, projenin hayata geçmesi için gerekli olan personel, makina, teçhizat, hizmet ve yazılım alımı giderleri için ödeneceği öğrenildi.

KOSGEB, geri ödemeli destek tutarının yarısını harcama yapılmadan önce ödeyebilecek. İşletmelerin, söz konusu destekten faydalanmak için projelerini minimum 8, maksimum 20 ay içinde tamamlamaları gerekiyor.

"DESTEKTEN KAPSAMLI YARARLANMALARINI SAĞLAYACAĞIZ"

Konuyla ilgili konuşan IFASTURK Mali Müşavirlik ve Denetim Kurucusu Mesut Şenel, KOBİ’lerin destek programından tam kapsamlı ve verimli şekilde yararlanmaları için yanlarında olacaklarını dile getirdi.

Kurumun ilk çağrısının 2019 yılında gerçekleştiğini ve çağrı kapsamında 258 KOBİ'ye yaklaşık 72 milyon TL destek sağlandığını aktaran Şenel, ikinci çağrıda ise destekten faydalanan işletmelerin sayısının 396’ya ulaştığını ve 158 milyon TL'lik destek verildiğini kaydetti.

Bu yılki çağrı çerçevesinde başvuruda bulunanlardan 278 işletmenin toplamda 116 milyon TL'lik destek almaya hak kazandığını söyleyen Şenel, "Dijitalleşen KOBİ’lerimizin yenilikçi projelerinin ticarileşmesine katkı sağlayacak tüm süreçlerde uzman kadromuzla gerekli bilgi ve desteği sunacağız." diye konuştu.

DEVLET DESTEĞİ VE TEŞVİK DANIŞMANLIĞI HİZMETLERİ SUNUYOR

IFASTURK, müşterilerine teknoloji geliştirme bölgeleri mevzuat danışmanlığı, Ar-Ge mevzuat uygulamaları ve ilgili devlet destek ve teşvik danışmanlığı alanlarında hizmetler veriyor.