Yerli ve global teknoloji şirketi Medianova'nın CEO’su Serkan Sevim, “Zekaya, bilgiye, bilime ve tekniğin olanaklarına inanan gençlerin yetiştirilmesine destek olmak hepimizin görevi, dijital dönüşüme yatırım yapanların kazanacağı bir dönemden geçiyoruz. Gençlerin parlak zihinleri vasıtasıyla dijital teknolojileri yeniden tanımak, tanımlamak büyük önem taşıyor” dedi.

GELECEK DÖNEM STRATEJİLERİ OLUŞTURULUYOR

Robotik teknolojilerin, yapay zeka çalışmalarının, dijital entegrasyonların yoğunlaştığı bu yeni dünyada, küresel rekabette varlık kazanabilmek için teknik altyapıyı ileri düzeyde geliştirmek, üretim araçlarına ve insan kaynağına yatırım yapmak bir zorunluluk haline geldi. 

Yeni dünya düzeninde söz sahibi olmayı amaçlayan ülkeler gerek teknolojiye gerekse yetişmiş, nitelikli insan kaynağına yatırım yaparak gelecek dönem stratejilerini oluşturmaya devam ediyor. 

PERFORMANSTA ARTIŞ VAR AMA HENÜZ YOLUN BAŞINDA

Türkiye Bilişim Sanayicileri Derneği tarafından hazırlanan Dijital Dönüşüm Endeksi 2020 raporuna göre, Türkiye’nin dijital dönüşüme uyumu, dijitalleşmeyle ilgili 64 gösterge kullanılarak 5 üzerinden hesaplanırken, 2019 ve 2020 yılları için 5 üzerinden sırasıyla; 2,94 ve 3,06 olarak hesaplandı.

Türkiye'nin performansı 2019 yılından 2020 yılına yüzde 4 oranında bir iyileşme gösterse de, dijital dönüşüme uyumu açısından yol alınması gereken daha mesafe olduğuna işaret ediyor.

Endeks ayrıca, Türkiye’de yenilik ve yatırım ortamını bozan faktörler arasında yer alan ileri teknoloji ürünlerinin kamu tarafından tedariğinin ve bilişim teknolojileri alanında üniversite-sanayi iş birliğinin yetersizliğini ortaya koydu.

"DAHA FAZLA NİTELİKLİ İNSAN KAYNAĞINA İHTİYACIMIZ VAR"

Dönüşümün önemini vurgulayan Medianova CEO’su Sevim, Türkiye'nin gerek eğitim gerekse altyapı açısından çözülmesi gereken sorunlarının bulunduğunu belirtti.

Sevim, "Daha çok gencin dijital dünyaya dahil edilerek onların parlak zihinlerinden faydalanmamız gerektiğini düşünüyor; gençlerimizin, girişimcilerimizin meraklı, sorgulayan ve daha iyi eğitilmiş şekilde iş dünyasına katılmasını arzuluyoruz. Global vizyonu olan, iyi İngilizce konuşan ve çevik yöntemler ile çalışan daha çok girişimciye, yazılımcıya, veri bilimciye, sistemciye ve ürün yöneticisine ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.

"YATIRIMLARIMIZA DEVAM EDİYORUZ"

Dönüşümün her alanda daha da hızlanacağına dikkat çeken Sevim, dijitale olan yatırımlarına devam ettiklerini, son yatırımlarıyla birlikte Türkiye’de yerli ve yabancı dahil en büyük şirketin 5 katı kadar daha büyük bir kapasiteye ulaştıklarını dile getirdi.

Türkiye’nin verisinin Türkiye’de kalması için yatırımlarını sürdüreceklerini ifade eden Sevim, sözlerini şöyle noktaladı:

“Türkiye’nin en büyük altyapı operatörü olarak dünyadan da gelen talepleri başarıyla karşılamaya devam ediyoruz. Türkiye’de sekiz noktadaki yatırımlarımız sayesinde internet altyapısının en önemli oyuncularından biri konumundayız. 2021’de de yerli ve global bir teknoloji şirketi olarak tüm internet kullanıcılarına ve teknoloji şirketlerine güç vermeye devam edeceğiz.”