EGİAD Ege Genç İş İnsanları Derneği, “Dijital Dönüşümde İş Süreçleri Yönetimi”nde, pandemi ile dijital dönüşümün daha da hızlandığı, yatırım yapanların önde başladığı ve yatırımların karşılığını aldığı ifade edildi.

"TEKNOLOJİYİ İYİ KULLANANLAR AVANTAJLI OLACAK"

Online bir toplantı düzenleyen EGİAD, E-Çözüm firması ile dijitalleşme sürecinin ayrıntılarını masaya yatırdı.

Toplantının açılışında konuşan  EGİAD Başkan Vekili Alp Avni Yelkenbiçer, bilişim sektörü ürün ve çözümlerinin salgına karşı kullanımı sayesinde önümüzdeki 5-10 yılda beklenen geleceğin çalışma modeline geçişin ortalama beş yıl hızlandığını söyledi.

Yelkenbiçer, bilhassa dijital dönüşüme daha erken yatırım yapan şirketlerin ayrıştığının gözlemlendiğine dikkat çekerek, "E-ticaretin ve dijitalleşmenin yaygınlaştığı son yıllarda bu alanlarda erken yatırım yapmış, yetkin insan kaynağı ve özgün deneyimi olan sektörlerin ve firmaların yaptıkları yatırımların karşılığını aldığını söyleyebiliriz. Pandemi ile birlikte dijitalleşme süreci hız kazandı ve şirketler de geç kalan yatırımlarını tekrar masaya yatırdı. Nasıl ki salgın sırasında teknolojiyi iyi kullanan ülkeler ve şirketler hasarı en minimumda tutabilmişlerse, salgın sonrası dönemde de yine teknolojiyi iyi kullanan ülkeler ve şirketler daha avantajlı olacak" şeklinde konuştu.

"DEVREYE ALMA SÜRECİNİ KISALTIYOR"

E-Çözüm firma sahibi Erhan Aslan ise, dijital dönüşümün yıllardır iş dünyasının gündeminde olduğunu, ancak Covid-19 süreciyle beraber süreç yönetimi, ölçülebilirlik ve mobil teknolojilere dayalı çalışma imkanı sunan dijital altyapıların öneminin daha da arttığını vurguladı.

Aslan, sözlerine şöyle devam etti: "E-Çözüm Bilişim, iş ortağı olduğu Netoloji firmasının e-Flow ürünü ile pandemi döneminde her ölçekteki kurumsal müşterilerine; mevcut tüm ERP, MRP, CRM, DMS yapıları ile entegre BPM çözümü sunarak, çalışan personelin fiziksel olarak nerede olursa olsun, iş süreçlerinin aksamadan yürütülmesi, izlenebilmesi ve ölçülebilmesi ile ilgili ihtiyaçları karşılıyor. Özetle, e-Flow bu süreçte tüm işletmelerin temel ihtiyacı olan “Kesintisiz İş Gücü” üretme sorununa çözüm getiriyor. Bu çözümler kısa bir iş analizinden sonra çok yüksek bir hızda hayata geçirilebiliyor. Bunun nedeni çok basit; gerekli uygulama için kod yazılmıyor. Devreye alma sürecini 1/10 oranında kısaltan bu imkan nedeniyle işletmeler uzun ve zorlu yazılım geliştirme süreçlerine girmeden günler içerisinde verimliliklerini artıracak çözümlere kavuşabiliyor."