Dünyanın önde gelen firmalarında veri yöneticiliği danışmanlığı veren yazar Dr. Alexander Borek ve Berlin merkezli teknoloji şirketi Taktile Ürün Başkanı Dr. Nadine Prill tarafından kaleme alınan "Veri ve Yapay Zekâyla Dijital Dönüşüm" kitabı, iş insanı Murat Ülker'in önsözüyle kitap dünyasına kazandırıldı.

İKİ KAVRAMI TÜM DETAYLARIYLA İNCELİYOR

The Kitap Yayınları etiketiyle yayımlanan kitap, bugünün dünyasına yön veren dijital dönüşümü veri ve yapay zeka kavramları açısından bütün ayrıntılarıyla ele alıyor.

İşletmelerin ticari yolculuklarında kapladığı alanın haritasını çıkaran kitap,söz konusu kavramları iş süreçlerine entegre etmekte güçlük çeken işletmelerin “Yapay zekâ kullanımına nasıl yer verilir? Bu konuda ilerleme sağlamak için neler yapılmalıdır?” sorularına verdiği yanıtlarla, işletmelere bilgi vermenin yanında onları uygulamaya yönlendiriyor.

DÖNÜŞÜMÜ HEDEFLEYENLERE KILAVUZLUK EDİYOR

Firmaların bünyesinde dönüşüm konusunda görev alan ve süreçlerde aktif çalışacak ekipleri yönetecek liderleri hedef olarak belirleyen kitap, süreçlere katılım gösterecek herkes için de kılavuz bir kaynak olarak yol gösteriyor.

Her iki kavramın Amazon, Netflix ve Spotify gibi dijital işletmelerde kullanım alanlarını örnekleyerek, kavramların karmaşık kısımlarının ortadan kaldırılmasını sağlıyor.

Örnekler ve uygulamaya yönelik pratik çözümler ile okuyucuyu harekete geçirme isteği uyandıran kitap, ayrıca uygulamadaki olası aksilikler konusunda uyarılarda bulunarak da okuyucuları hedeflerine ulaşma noktasında destek oluyor.