Sapro'nun Endüstri 4.0 vizyonunu anlatan Sapro Genel Müdür Yardımcısı Murat Gönül, dijital dönüşümü teknolojik yatırımlardan ziyade iş yapış şekillerinin adaptasyonunu içeren bir süreç olarak benimsediklerinin altını çizdi.

Gönül, söz konusu alandaki çalışmalarıyla ilgili şu bilgileri verdi:

"SÜREÇLERİMİZİ VE İŞ AKIŞLARIMIZI TEK BİR YAPI HALİNE GETİRDİK"

Teknolojik gelişmelerin üretimi ve sanayiyi büyük ölçüde değiştirdiği bir dönemdeyiz. Ancak dijital dönüşümü sadece teknolojik yatırımlar olarak ele almayıp bu dönüşümü yeni iş yapış şekillerimizin adaptasyonunu da içeren bir süreç olarak benimsiyoruz. Tüm süreçlerimizi ve iş akışlarımızı otomasyon ile sistemleştirerek IT yapımıza entegre ediyoruz. Bu sayede hem ERP hem üretim otomasyon programları hem iş süreçlerimiz hem de iş akışlarımız birbiriyle entegre olmuş ve IT entegrasyonları ile tek bir yapı haline gelmiştir.

"MAKİNA ARIZALARININ ÖNCEDEN TESPİTİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Üretimi canlandıracak ve iyileştirecek bu teknolojileri takip ediyoruz. Bizler şirketimizde yapay zeka çalışmalarına başlamış olup bu konuda şirketimize değer katacak, üretim kapasitemizi artıracak ve müşteri ilişkilerini geliştirecek çalışmalara odaklanmaktayız. ERP sistemimizin yanı sıra yine uzun yıllardır kullandığımız Üretim Takip Sistemi programımız bulunmaktadır. Teknolojik yenilikleri takip ederek ve Endüstri 4.0 uygulamalarını benimseyerek Üretim Takip Sistemi programımızda ileri boyutta takibe geçtik. Üretimimizi anlık olarak takip edebiliyor, fire ve zaman kayıplarını tespit edebiliyor, sayısızca üretim raporlarını otomatik olarak alabiliyor, makina arızalarında alarm sistemi ile uyarılabiliyor ve bu arızaları telefonlarımızdan, bilgisayarlarımızdan da anlık bildirim ile takip edebiliyoruz. Yapay zeka çalışmasıyla makina arızalarını minimize edebilmek adına sistemden toplanılan verilerle arıza başlamadan uyarı alabilmek, kayıpları önlemek için çalışmalarımız devam ediyor.