Konzek Teknoloji, güncel yazılım ve donanım teknolojilerini kullanarak Endüstri 4.0 uyumlu, Üretim Yürütme (MES), Üretim Verimlilik (OEE), Ortam İzleme, Enerji Yönetimi, Sistem Otomasyon ve Proses Kontrol alanlarında çözümler geliştiren bir teknoloji firması. Geliştirmiş olduğu Retmes çözüm paketi ile işletmelerin Endüstri 4.0 için dijital dönüşümünde rol oynayan Konzek firmasının Genel Müdürü Yunus Altunbıçak, “Retmes, verileri gerçek zamanlı (Real Time) toplayarak ERP ile üretim hatlarının arasındaki gecikmeleri kaldırır. Bu şekilde tam zamanlı, uygun maliyetli ve kaliteli bir şekilde üretim hatlarının kontrol edilmesine olanak tanır. Biz de bu noktada Retmes çözümlerimiz ile fabrikaları dijital dönüşüme hazırlamış oluyoruz. Amacımız, faaliyet gösterdiğimiz her alanda yarına hep bir adım önde başlamak, en güncel teknolojiler ile çözümlerimizi sürekli geliştirmek, müşterilerimize en uygun ve en iyi sistemleri sunmak” diyor. 

“TEK TİP REÇETE PRATİKTE SANCILAR YARATIR”
"Türkiye’deki işletmelerin Endüstri 4.0 için dijital dönüşümde yaşadıkları sorunları iyi biliyoruz. Bizim için öncelikli konu, bu sorunların çözümünün doğru modellemeden geçtiğini müşterilerimize anlatmak" diyen Altunbıçak, "Çünkü her işletmenin süreçleri ve ihtiyaçları aynı sektörde olsa bile farklılık gösteriyor. Dolayısıyla burada tek tip bir reçete uygulamak teorik olarak doğru görünse de pratikte sancılar yaratıyor. Tam da bu konuda Retmes çözümlerimizin esnek yapısıyla her işletmeye uyarlanabildiğini müşterilerimize örneklerle anlatmak istiyoruz" şeklinde sözlerini sürdürdü. 

Endüstriyel üretim yapan birçok işletmenin Endüstri 4.0 için dijital dönüşümü artık yol haritasına eklediğini hatırlatan Altunbıçak, "Biz de bu vizyona sahip işletmelerimiz ile sektör bağımsız çözümler sunmak ve Türk sanayisinin dijital dönüşümüne katkı sağlamak istiyoruz. Zirvede Endüstri 4.0 başlığında MES çözümümüz olan Retmes’ i tanıtacağız. Bu zamana kadar kâğıt, kimya ve alüminyum sektörlerinde Retmes çözümlerimizi uyguladık. Bu farklı sektörlerdeki başarılı sonuçlar, diğer sektörler için de çözüm üretmemiz konusunda bizi heyecanlandırıyor" dedi.