Otomotiv yan sanayinde hizmet veren, süspansiyon ve hafif ürün çözümlerinde Türkiye’nin önde gelen şirketleri arasında gelen Olgun Çelik A.Ş., ProManage ile önemli bir iş birliğine imza attı.

Bu iş birliği ile dijital dönüşüm yolculuğunda önemli bir adım atan firma, Üretim Yönetim Sistemleri (Manufacturing Execution Systems - MES) projesine başlangıç yapmış oldu.

ÖNCEDEN ÖNGÖREBİLİYOR

Yapay zeka uygulamalarını sahaya taşıyan öncü işletmelerden biri olma hedefiyle yola çıkan Manisa merkezli firma, ProData çözümü ile proaktiflikten prediktifliğe geçiş yapmayı amaçlıyor.

Söz konusu çözüm ile proses verilerini OPC server ya da farklı protokoller üzerinden toplayabilen firma,  bunu üretim verileriyle birlikte değerlendirdiğinde ve yeteri kadar veri mevcutsa, arıza ya da kalite problemi öncesinde gidişatını öğrenip aynı problemin tekrarlanması halinde onu önceden öngörebiliyor.

PREDİKTİF OLMAK NEDİR?

ProManage’ın Akıllı Üretim Yönetim Sistemi ile proaktif olarak faaliyetlerine devam eden işletmeler, firmanın büyük veri ve yapay zeka ürünleri ile işletmelerini kestirimci/prediktif olarak yönetme imkanı buluyorlar.

Prediktifliğin bir sonraki aşaması ise preskriptiflik olarak tanımlanıyor ve işletmelere öngörmenin yanı sıra ne yapmaları gerektiği de söyleniyor.