Atlas Copco’nun İsveç Başkonsolosluğu’nda gerçekleştirdiği etkinlik kapsamında bir araya geldiğimiz Atlas Copco Endüstriyel Teknik Genel Müdürü Ataollah Maleki, etkinlikle ile ilgili değerlendirmelerde bulundu ve Endüstri 4.0 sürecinde ürün, çözüm ve teknolojileriyle var olduklarının altını çizdi. 

HABERLEŞME, BAĞLANABİLİRLİK, VERİNİN TOPLANMASI

Etkinlikte haberleşme, ürünlerinin bağlanabilirliği ve veri toplanması konularına odaklandıklarını ifade eden Maleki, şöyle konuştu: “Bu bir fikirdi. Amacımız, İsveç Konsolosluğu ile birlikte Türkiye’de otomotiv ve enerji sektöründeki yöneticileri bir araya getirmekti. İsveç’in ileri olan inovasyon ve dijitalleşme konusunu konuşmaktı. Bu anlamda da bence güzel, verimli bir etkinlik olduğunu düşünüyorum. Sektörün önde gelen firmalarının üst düzey yöneticileri katıldı. İnovasyon konusunda önde giden bir şirket olarak hem firmamızı tanıtmaya çalıştık hem de ürünlerimizi ve çözümlerimizi anlattık. Ar-Ge tarafında ciddi yatırımlarımız var. Aynı zamanda akıllı fabrikalara odaklıyız ve bu çerçevede çevik olan yeni çözümlerimizi paydaşlarımızla birlikte geliştirmeye devam ediyoruz. Konsolosluk bahçesindeki istasyonlarımızda haberleşme, ürünlerin bağlanabilirliği ve verinin toplanıp analiz edilmesi konularına odaklandık. Nasıl hataların önüne geçeriz, nasıl müşterimizdeki verileri toplayıp analiz edip çıktılarını/sonuçlarını verebiliriz sorularını yanıtlamaya çalıştık. İstasyonlarımızda ürünlerimizi sergilemenin yanı sıra teknolojik olarak planladıklarımızı, gelecekteki ürünlerimizi ve trendlerimizi gösterdik.” 

“MÜŞTERİLERİMİZİN ÇÖZÜM ORTAĞIYIZ”

Etkinliğe global yapılanmalarından da yazılım ve diğer konularda uzman, deneyimli üst düzey yöneticileri getirdiklerini ifade eden Maleki, etkinlikten katılımcıların da memnun kaldığını söyledi: “Belirlediğimiz yol haritası kapsamında, Atlas Copco olarak müşterilerimize ürün satışı yapmaktan ziyade, kendimizi onların çözüm ortağı olarak konumlandırıyoruz. Bugünkü etkinliğimizde dijital dönüşüm sürecinde var olduğumuzu, müşterilerimizin çözüm ortağı olarak yanlarında olduğumuzu ve onlara her zaman destek verdiğimizi göstermeye, anlatmaya çalıştık. Bu doğrultuda bugün amacımıza ulaştığımızı düşünüyorum.”  

Sanayinin dijital dönüşümünde iddialı, büyük bir oyuncu olarak endüstriye katma değer sağladıklarının altını çizen Maleki, “Atlas Copco’da akıllı fabrika, “Smart Connected Assembly” (akıllı bağlantılı montaj) konsepti olarak geçiyor. Bu çerçevede veriye çok önem veriyoruz, esnek üretime ve hata önleme sistemlerine odaklanıyoruz.” dedi.

“TIRIMIZ 2020’DE TÜRKİYE’DE OLACAK”

Üretimin ve montajın dijitalleşmesi Smart Connected Assembly powered by data konsepti çerçevesinde oluşturdukları tır ile ilgili bilgiler de paylaşan Maleki, tırın 2020’de Türkiye’de olacağını ifade ederek “İsveç’te hazırlanmış dünyayı dolaşan bir tırımız var. 2018 yılında Türkiye’yi ziyaret etmişti. Şimdi bunun ikinci versiyonu geliyor. 2020 yılı Mart ayında dört hafta Türkiye’de olacak ve şehir şehir gezecek. Tır ile birlikte dijitalizasyon, bağlanabilirlik gibi Endüstri 4.0 çözümlerimizi, teknolojilerimizi anlatacağız. OSB’lerde, büyük müşterilerimizin fabrikalarında durup müşterilerimizin akıllı bağlantılarla donatılmış son teknoloji çözümlerimizi, uygulamalarımızı deneyimlemelerine imkanı sunacağız ve çeşitli seminerler düzenleyeceğiz. Bu kez planlarımız arasında üniversiteler de var. Tırımız üniversiteleri de ziyaret edecek.” şeklinde konuştu.