BMC, Cisco ürün ve çözümleriyle gerçekleştirdiği dijital dönüşüm sayesinde hem pandemi döneminde operasyonel kalmayı başardı hem de güvenlik altyapısını çağın gereklerine uygun bir standarda taşıdı.

SÜREÇTEKİ ZORLUKLAR NELERDİ?

Kamyondan otobüse, paletli askeri araçlardan taktik tekerlekli araçlara kadar geniş bir yelpazede üretim yapan şirket, beş yıl önce yönetiminde yaşanan değişimin ardından satış döngülerinden Ar-Ge’ye kadar her alanda modernleştirme ve dijital dönüşümü ilerletme hedefiyle harekete geçti. 

Üstelik söz konusu değişimin, firmanın çatısı altında bulunan üç şirketin tamamında yapılması gerekiyordu. Bir başka zorluk da firma farklı müşterilere hizmet verdiği için işlevlerinin birçoğunun birbirinden ayrı yönetilmesiydi.

Örneğin, Ar-Ge ekibinin otobüs ve kamyon üretimi için ihtiyaç duyduğu güvenlik, zırhlı araç üretimi için ihtiyaç duyduğu güvenlikten çok farklıydı. Araçların her birinin de geliştirme ve satış süreçleri, kamyon ve otobüslerin işletmeler arası ihtiyaçlarından farklıydı ve sade bir sistem yaratmak son derece zordu.

Bu süreçte; çalışanların mevcut iş alışkanlıklarını iyileştirmek, tüm sistemleri güvenli ve uyumlu bir mimaride birleştirerek verimliliği artırmak ve bu sistemlerin mümkün olduğunca büyük bir kısmını otomatikleştirmek olmak üzere 3 ana konuya odaklanıldı. 

500 MÜHENDİS İLE UZAKTAN ÇALIŞMA MODELİNE GEÇTİ

Dünyada birçok şirket pandeminin ilk zamanlarında zorlanırken ve çalışamaz hale gelirken, firma uzaktan çalışmanın temellerini attı ve bu temel, Sanal Masaüstü Altyapısı (VDI)'nı genişletme konusunda büyük fayda sağladı.

En kapsamlı şekilde uzaktan çalışma modeline geçen firma, Cisco sunucularına ve sanal makinalarına yaptığı yatırım ile 500 mühendisin hızla evden bağlanmasını sağladı ve mühendisler çalışmalarına online olarak kesintisiz devam etti.

Bunun yanı sıra kritik afet kurtarma sistemleri de çevrimiçi ortama taşındı ve büyük bir iyileşme sağlandı. VDI çözümünün sağladığı verimliliğin önemli bir göstergesi olarak, dijitalleşme öncesinde faaliyet dışı kalma oranı yüzde 3 civarındayken, dijital dönüşüm sonrasında oran yüzde 0,3'e kadar düştü. 

“ALTYAPIMIZI TEK BİR EKRANDAN DENETLEYEBİLİYORUZ”

BMC Grup Bilgi Teknolojileri Direktörü Serdar Erdem, gerçekleştirdikleri iş birlikleriyle ilgili şöyle konuştu:

“En az bizler kadar geleceği düşünen bir firma ile stratejik bir ortaklığa imza attık. Mevcut Cisco güvenlik ürünlerimiz arasındaki entegrasyon sayesinde ağda çalışan her şeyin son derece görünür olması, altyapımızın güvenlik düzeyinin artmasını sağladı. Cisco DNA Center'ın Stealthwatch ve ISE entegrasyonu sayesinde, bir güvenlik açığını, sistemde manuel olarak saatlerce arama yapmadan hızlıca bulabiliyoruz. Bugün BMC Otomotiv, Türkiye'de Cisco sunucularından güç alan en büyük VDI altyapısına sahip. Ağ ortamımız için kullandığımız Catalyst 3K ağ anahtarları ve SAP sistemlerimiz için kullandığımız VxBlock, Cisco UCS'den güç alıyor. Uçtan uca Cisco portföyümüz ve Cisco DNA Center sayesinde, altyapımızın tamamını tek bir ekrandan denetleyebiliyoruz. Artık faaliyetlerimiz, en güvenli şekilde, mümkün olduğunca otomatikleştirilmiş durumda.” 

“İNOVASYONLARIMIZ VE ÇÖZÜMLERİMİZLE YANLARINDAYIZ”

Cisco Türkiye Genel Müdürü Didem Duru da iş birliğinin önemine değinerek, “Rekabetçi kalabilmek ve tüketicilere en son ürün ve hizmetleri sunmak için, dijital dönüşüm sürecini benimsemek, şirketler için artık bir seçimden öte bir zorunluluk halini aldı. Firma olarak vizyonumuz, inovasyonlarımız ve çözümlerimizle onları bu yolculukta desteklemek ve müşteri memnuniyetini en üst düzeye çıkarmalarını sağlamaktır. Sektöründe öncü konumdaki BMC Otomotiv’in dönüşüm sürecinde böylesi bir rol üstlenmekten büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.