Günümüzde kaliteli ve hızlı üretimin her işletme için ulaşılması gereken bir hedef olduğu vurgulayan Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) CEO’su İsmail Bulut, “Türk çimento sektörünün önümüzdeki dönemdeki asıl hedefi, verimliliğe yönelik yatırımlara ağırlık vererek, altyapısını daha güçlü hale getirmek olacaktır.” dedi ve ekledi: “Bu sebeple, Türk çimento sektöründe günümüzde dördüncü endüstriyel devrim olarak da nitelendirilen Çimento 4.0 dönüşümü, çok sayıda fiziksel ve dijital teknolojinin bir araya gelmesi ile gerçekleşecektir. Tetikleyici teknolojik araçları ne olursa olsun endüstriyel dönüşümler, kaynak etkinliğini ve verimliliğini artırarak firmalar arası rekabet gücünü daha üst seviyeye taşıyacaktır”.  

Endüstri 4.0 ve Dijitalizasyon Semineri’nin açılışında Siemens Türkiye İş Birimi Yöneticisi Ersoy Bulutlar ve Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) CEO’su İsmail Bulut tarafından yapıldı. Tüm gün süren seminerde çimento sektöründe Endüstri 4.0, Çimento 4.0, Mindsphere çözümleri ve Servis 4.0 konuları gündeme alındı. 

Seminer, Ifourzero CEO’su Ali Tüzmen’in sunumuyla devam etti. Ardından Siemens’ten Ömer Oydaşık Çimento 4.0, Tolga Şimşek Mindsphere & Edge Çözümleri ve Taner Çağlar’ın Servis 4.0 sunumuyla tamamlandı. 

1957 yılında Dernek statüsünde kurulmuş sivil toplum kuruluşu Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB), Türkiye’deki 49’u entegre, 17’si öğütme tesisi olmak üzere, toplam 66 kuruluşu temsil ediyor. TÇMB, ülkenin kalkınma ve yapılandırılmasında en önemli malzemeyi üreten çimento sektörünün Sivil Toplum Kuruluşu biçiminde örgütlenmiş tek temsilcisi. Türk çimento sektörünün uluslararası temsilcisi olarak Avrupa Çimento Birliği’ne 1972 yılından beri üye olan TÇMB aynı zamanda araştırma geliştirme hizmetlerinden başlayarak, eğitim, uluslararası işbirliği, sertifikasyon, sektörel veri derleme, üniversite, sivil toplum örgütleri ve diğer ilgili kuruluşlarla işbirliği gibi birçok sorumluluğu da başarıyla üstlenmiş. Avrupa Çimento Birliği'nin (CEMBUREAU) üyesi olan TÇMB, Türk çimento sektörünün uluslararası ilişkilerini de yürütüyor.