İzmir’de bulunan Mazhar Zorlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) Otomasyon Teknolojileri Bölümü’nde eğitim gören öğrenciler, derslerini Endüstri 4.0 odağında sanayiye uygun olarak işliyor. 

Türkiye ve Japonya arasında imzalanan protokol kapsamında elektronik, mekanik ve bilgisayar alanlarına ara elaman yetiştirilmesi amacına binaen okul bünyesinde çeşitli laboratuvarlar oluşturuldu.

Öğrenciler de Endüstri 4.0 laboratuvarı, fabrika laboratuvarı, fabrika otomasyon laboratuvarı, FMS (esnek imalat sistemleri) laboratuvarı ve robot kulübünde hem sanayiye hazırlanıyor hem de yeni tasarımlar geliştiriyor. 

Robotlar, VR (sanal gerçeklik) gözlükleri, otomasyon teknolojileri, yazılımlar gibi teknolojik ekipmanların bulunduğu tam donanımlı laboratuvarı bulunuyor. 

“HİÇBİR ÖĞRENCİ İŞSİZ KALMIYOR”

Plastik teknolojileri ve otomasyon olmak üzere iki bölümden meydana gelen okulda 658 öğrencinin eğitim aldığını ifade eden okulun Müdür Yardımcısı Mustafa Nazman, otomasyon teknolojileri bölümünün endüstri için öneminin altını çizdi.

Nitelikli, kalifiye ara eleman ihtiyacı doğrultusunda harekete geçtiklerini söyleyen Nazman, okulda endüstriyel otomasyon teknolojileri ve öğretmen eğitim merkezinin kurulduğunu ve eğitim fakültesi gibi 35 şehirden gelen öğretmenlere eğitim sunduklarını dile getirdi.

Önemli bir eğitim verdiklerini ve öğrencilerin önemli bir altyapı ve bilgi birikimle mezun olduklarını vurgulayan Nazman, mezun olan hiçbir öğrencilerinin işsiz kalmadığını, kendilerinin de mezunları endüstri firmalarına yönlendirdiklerini kaydetti.

Kaynak: AA (Anadolu Ajansı)