VisionPro® ViDi™ fabrika otomasyonu için özel olarak tasarlanmış ilk derin öğrenmeye dayalı görüntü analizi yazılımıdır. Simtekno tarafından sunulan VisionPro® ViDi™ makina öğrenimindeki en son teknoloji algoritmalara dayanan sahada test edilmiş, optimize edilmiş ve güvenilir bir yazılım çözümüdür. VisionPro ViDi, yapay zekayı VisionPro ve Cognex tasarımı yazılımla birleştirerek programlaması ve geleneksel makine görüntü sistemleri kullanarak sürdürmesi çok zor karmaşık uygulamaları çözebilmektedir. ViDi derin öğrenme teknolojisi 4 farklı araç fonksiyonu içermektedir: 

ÖZELLİK BÖLGESELLEŞTİRME & TANIMLAMA
 
ViDi Blue-Locate ayrıntılı resimlerle öğrenerek karmaşık özellik ve objeleri bulur. Kendi kendine öğrenebilen algoritmalar parçaların yerini belirler, bir tepsi üzerinde saydam cam tıbbi şişeleri sayar ve kitlerle paketler üzerinde montaj doğrulama kontrollerini gerçekleştirir. Blue-Locate fonksiyonunu kullanmak için sağlanması gereken tek şey hedef özelliklerin işaretlendiği resimlerdir.

BÖLÜMLENDİRME VE HATA TESPİTİ
 
ViDi Red-Analyze estetik hataları ve anormallikleri saptamada kullanılır. Dekore edilmiş bir yüzey üzerinde çizikler, eksik veya yanlış montajlar, hatta tekstilde dokuma problemleri olsun; Red-Analyze fonksiyonu, basit ve tolere edilebilir varyasyonları dahil olmak üzere bir nesnenin normal görünümünü öğrenerek tüm bunları ve daha birçok problemi tanımlayabilir. Red-Analyze fonksiyonu aynı zamanda kusurları veya diğer ilgi alanları gibi spesifik alanları bölümlendirir. Tıbbi bir kumaş veya dantel üzerindeki kesme bölgesi üzerinde spesifik bir yabancı malzeme olması durumunda, Red-Analyze fonksiyonu, hedef bölgelerin değişen görünümünü öğrenerek bu ilgi alanlarının tümünü tanımlayabilir.

NESNE & FAALİYET ALANI SINIFLANDIRMA

ViDi Green-Classify bir nesneyi veya bütün bir faaliyet alanını sınıflandırmada kullanılır. Ürünlerin; ambalajlarına, kaynak dikişlerinin sınıflandırılmasına veya kabul edilebilir-edilemez kusurların ayrılmasına dayanarak belirlenmesi olsun; Green-Classify fonksiyonu, etiketli görüntülerin bir koleksiyonuna dayanarak farklı sınıflara ayırmayı öğrenir. Green-Classify fonksiyonunu kullanmak için sağlanması gereken tek şey farklı sınıflara uygun olarak atanmış ve etiketlenmiş resimlerdir.

METİN & KARAKTER OKUMA

ViDi Blue-Read, optik karakter tanıma (OCR) kullanarak kötü şekilde deforme olmuş, eğrilmiş ve zayıf kodlanmış kodları çözer. Önceden hazırlanmış font kütüphanesi, hızlı ve kolay bir uygulama için ek programlama ve yazı tipi eğitimi olmadan çoğu metni tanımlar. Bu fonksiyon, spesifik OCR uygulama gereksinimlerine uyum sağlamak için yeniden eğitilebilir—görüntü uzmanlığı gerektirmez.