İZMİR (AA) - Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı olan Erkan Zandar, haziran ayının başında dijital bir platform üzerinden sanal fuar gerçekleştirmek için çalışmalara başladıklarını açıkladı.

Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) İzmir Şubesince gereçekleştirilen online toplantıda konuşan Zandar, 2020'ye birlik olarak çok iyi bir başlangıç yaptıklarını södile getirdi.

Başkan Zandar, birlik olarak ayakkabı ihracatının yılın başında yüzde 30 yükselişle rekor seviyelere ulaştığınıa dikkat çekerek, global sağlık sıkıntısıyla birlikte işlerin durduğunu hatırlattı..

Mart ayını az bir kayıpla kapattıklarını, nisanda ise ciddi bir düşüş olduğunu belirten Zandar, mayıs ayının sonunda normalleşmeyle beraber ihracatın başlamasını da umut ettiklerini söyledi.

Birlik olarak dijitalleşmeye çok önem verdiklerini söyleyen Zandar, "Yaklaşık 2 ay önce koronavirüsün başlamasıyla beraber hızlı bir çalışmayla dünyadaki fuarcılık ve ticaret sisteminin dijitalleşmeye olan ilgisini incelemeye başladık. Bu bağlamda pek çok yazılım firmasıyla çalışmalar yapmaya başladık."  şeklinde konuştu.