Dassault Systemes ve Fransa'nın Ulusal Dijital Bilim ve Teknoloji Araştırma Enstitüsü Inria, Avrupa’nın dijital bağımsızlığı için stratejik bir ortaklık kurduklarını açıkladı. Söz konusu ortaklık sağlık ve siber güvenlik alanlarında Fransa ve Avrupa'da uzun vadeli yenilikçi teknolojiler yaratma amacıyla teknolojik araştırmaya dayalı bir yol haritası çıkaracak.

AÇIK İNOVASYON PROJELERİNE YOĞUNLAŞACAKLAR

Yol haritası çerçevesindeki çalışmalar, sağlık alanında sanal ikiz deneyiminin hastalara, hastanelere ve sağlık sistemlerine daha fazla yarar sağlamasını ve dijital güveni artırmak adına siber güvenliğe ilişkin teknolojilerin geliştirilmesine katkıda bulunacak.

Ortaklıklarıyla Fransız ve Avrupa ekosistemlerinin gelişimini desteklemeyi planlayan iki kuruluş buna ek olarak, özellikle Fransa'nın Siber Kampüs olarak da bilinen siber güvenlik merkezi ve dijital sağlık araştırma enstitüsü PariSanté Kampüs’le ilgili açık inovasyon projeleri ve kamu-özel sektör ortaklıklarıyla ilgili çalışmalar üzerine odaklanacak.

BİRÇOK PROJEDE ORTAK ÇALIŞTILAR

İki firmanın ortaklıkları aynı zamanda dijital teknoloji ve bilimdeki kritik gelişmelere adanmış 20 yıllık iş birliklerini güçlendireceklerini de gösteriyor. Yakın geçmişte iki kuruluş, pandemi sebebiyle Fransa’nın temas izleme uygulamasını geliştirmek için Fransa Sağlık Genel Müdürlüğü'nün kriz yönetimini destekleyen “TousAntiCovid” projesi için çok sayıdaki organizasyonla beraber çalıştılar.

BAMBUM’DAN KÜTAHYA’YA YENİ FABRİKA YATIRIMI BAMBUM’DAN KÜTAHYA’YA YENİ FABRİKA YATIRIMI

Fransa'daki ilaç keşif ve geliştirme süreçlerini dijital olarak dönüştürmeye odaklanan endüstriyel ve akademik ortaklardan oluşan “BioIntelligence” konsorsiyumunun üyeleri olarak da yer almalarının yanında Distène ve Argosim gibi Inria'nın teknolojik girişimciliğe yönelik proaktif politikasından doğan bazı startup’lar Dassault Systèmes'e katıldıklarını açıkladı.

"YENİ EKOSİSTEMLER ORTAYA ÇIKARIYOR"

Söz konusu iş birliği ile ilgili görüşlerini paylaşan Dassault Systèmes Başkan Yardımcısı ve CEO'su Bernard Charlès, "Toplumun dijitalleştirilmesi, insanlara en üst düzeyde deneyim ve güven sağlamak için yeni bilimsel ve teknolojik temelleri gerektirir. Yaptığımız bu iş birliği sayesinde artık Avrupa ve Fransa, Inria ve Dassault Systèmes'in liderliğinin yanı sıra kendi alanlarında çok yenilikçi start-up'ların öncülüğünde şekillenen birinci sınıf araştırma ve teknolojik yeteneklere sahip. Dolayısıyla bu ortaklık, toplum olarak içerisinde bulunduğumuz zorlukların üstesinden gelmek için kamu-özel ayrımını herkesin yararına aşacak yeni ekosistemler ortaya çıkarıyor." dedi.

"DİJİTAL GÜCÜNÜ KUVVETLENDİRME PLANININ BİR PARÇASI"

İş birliği hakkında düşüncelerini aktaran Inria CEO'su Bruno Sportisse ise, alanında dünya lideri Dassault Systèmes’le gerçekleştirdikleri stratejik ortaklığın, Fransa ve Avrupa'nın dijital gücünü güçlendirmeye yönelik eylem planlarının bir parçası olduğunu söyledi.

Bruno Sportisse, ortaklığın birinci sınıf üniversiteleri, yeni kurulan ve hatta lider olan firmaların daha bağımsız olmasını sağlarken; araştırma, teknoloji, yenilik ve beceri geliştirme konusunda da aynı ortak yol haritasıyla hareket etmelerini destekleyeceğini ifade etti.