Dassault Systemes ve Atos, savunma sanayi ve sağlık gibi kritik öneme sahip sektörlerde kullanılacak 3DEXPERIENCE platformunu bağımsız bir ortamda sunmak üzere anlaşmaya vardı. 

Ortak bulut tecrübesini de mümkün kılan bu güvenli ortam; verilerin, süreçlerin ve fikri mülkiyetlerin tam kontrolünü sağlıyor. Platform, endüstri ve yerel düzenlemelere bağlı olarak herhangi bir ülkede kurulabiliyor.

ORTAKLIK GENİŞLEMEYE DEVAM EDECEK

Dassault'un 3DEXPERIENCE platformu, kuruluşlara iş birliğine dayalı ve etkileşimli bir ortamda gerçekleşen tüm iş faaliyetlerinin ve ekosistemlerin bütünsel, gerçek zamanlı bir görünümünü sağlıyor. Söz konusu platformu kullanan işletmeler bundan böyle Atos'un yöneteceği ve garantiye alacağı özel bağımsız bulut platformundan faydalanabilecek. Firma bu talep ve ihtiyacı Atos OneCloud Sovereign Shield aracılığıyla karşılayacak.

MECHANICA, PERİHAN İNCİ’DEN YATIRIM ALDI MECHANICA, PERİHAN İNCİ’DEN YATIRIM ALDI

3DEXPERIENCE platformu, bilhassa güvenlik durum tespiti ve yönetim bilgi sistemleri alanlarında en yüksek seviyede veri gizliliğini sağlamak amacıyla Fransız CIIP yasası ve Avrupa NIS yönergesi ile uyumlu olarak geliştirildi. Böylece savunma idarelerinin, kamu kurumlarının ve "Kritik hizmet uygulayıcıları" ile "Hayati öneme sahip uygulayıcılar" olarak bilinen kuruluşların özel ihtiyaçlarını karşılayabiliyor.

Atos’un siber güvenlik ürünleri, "Yüksek Performanslı Bilgi İşlem" alanındaki uzmanlığı ve kritik sistemleri geliştirme deneyimleri ile Dassault Systèmes’in 3DEXPERIENCE platform çözümü arasındaki ortaklığın genişlemeye devam edeceği duyuruldu.

İŞ BİRLİĞİYLE İLGİLİ NE SÖYLEDİLER?

Konuya ilişkin açıklamalar yapan Atos Geçici Eş-CEO'su ve Büyük Veri ve Güvenlik Başkanı Pierre Barnabé, “Atos OneCloud Sovereign Shield’ı hizmet olarak yazılım uygulamaları alanına getirmekten mutluluk duyuyoruz. Bu sayede 3DEXPERIENCE platformunun bağımsız dağıtımını dünya genelinde kritik endüstrilere sunabiliyoruz. Müşterilerimiz, ürettikleri ve değiştirdikleri verilerin kullanımı üstünde daha fazla kontrol sahibi oluyor. Bu anlamda Atos ve Dassault Systèmes arasındaki ortaklık, pazara benzeri olmayan bir hizmet sunuyor.” şeklinde konuştu.

Sanal ikizlerin yeni ürün geliştirme alanında, üretimde ve diğer bir çok iş operasyonunda tüm sektörlerde giderek daha fazla benimsendiğine dikkati çeken Dassault Systèmes Başkan Yardımcısı ve CEO'su Bernard Charlès ise, şirketlerin ve yönetimlerin hiper güvenilir platformlara olan ihtiyaçlarının arttığı söylerek şöyle devam etti:

"Bulutun gücünü açıklığa kavuşturmak, BT altyapısından iş deneyimlerine kadar tüm operasyonlarda bütünsel, tutarlı siber güvenlik uzmanlığı gerektiriyor. Atos ve Dassault Systèmes arasındaki bu iş birliği, tecrübeye dayalı en yüksek seviyede güvenlik ve bağımsızlık hizmetiyle 3DEXPERIENCE platformunu buluşturuyor. Böylece sağlık ve savunma gibi kritik alanlarda dahi güvenilir iş birlikleri kurmak için yeni olanaklar sağlanıyor."

SİBER GÜVENLİKTE DÜNYA İKİNCİSİ KONUMUNDA

Siber güvenlik hizmetlerinde dünya genelinde 2 numara olan Atos, kritik altyapıların özel ihtiyaçlarını karşılamak üzere siber güvenlik uzmanlığını ve çözümlerini bir araya getiriyor.

Firmanın sunduğu hizmetler arasında Güvenlik Operasyon Merkezi ve bakım, yönetim gibi faaliyetleri garanti altına alan güvenlik hizmetleri de mevcut.