Dassault Systèmes, dijital dönüşüm ve yetenek geliştirme merkezi MESS Teknoloji Merkezi (MEXT) ev sahipliğinde 3DEXPERIENCE FORUM 2022 etkinliğini gerçekleştirdi. Firmaların "Deneyim Ekonomisi"nin ve sürdürülebilir inovasyonun çifte dönüşümünü hızlandırmak için işlerini nasıl yönettiğine odaklanan etkinliğin teması "Esneklik ve Sürdürülebilirlik için Sanal İkiz Deneyimleri" oldu.

"TÜRKİYE İNOVASYON MERKEZİ HALİNE GELDİ"

Çeşitli sektörlerden düşünce liderlerini, müşterilerini ve üst düzey yöneticileri bir araya geldiği etkinliğin açılışında bir konuşma gerçekleştiren Dassault Systèmes Türkiye Ülke Müdürü Elif Gürdal, şirketin Türkiye’deki güçlü varlığına vurgu yaparak, Türkiye’nin son 20 yıldan bugüne bir inovasyon merkezi haline geldiğini söyledi.

3DEXPERIENCE PLATFORMUNUN FAYDALARINI ANLATTILAR

Gürdal'dan sonra söz alan Dassault Systèmes Avrupa, Orta Doğu, Afrika ve Rusya'dan Sorumlu Başkan Yardımcısı Olivier Ribet ise "Dayanıklılık ve Sürdürülebilirlik için Sanal İkiz Deneyimleri" başlıklı bir sunum ve konuşma yaptı.

MAXION WHEELS'İN DİJİTAL DÖNÜŞÜM STRATEJİLERİNİ AÇIKLADI MAXION WHEELS'İN DİJİTAL DÖNÜŞÜM STRATEJİLERİNİ AÇIKLADI

Ribet konuşmasında, firmanın Türkiye ve dünyadaki gelecek stratejilerini aktardı ve dijital dönüşümün önemine dikkati çekti. Etkinliğin sabah bölümünde SGN Musoshi’den Ar-Ge Direktörü Sezer Cindemir ve CLAAS’tan Jan Gröver de 3DEXPERIENCE platform deneyimlerini paylaştılar.

Aynı zamanda kullanıcı deneyimlerinin paylaşıldığı panelde de farklı şirketlerden kullanıcılar, 3DEXPERIENCE platformunun şirketlerine olan yararlarını anlattılar. Dassault Systèmes'in Türkiye’den ve dünyadan çeşitli müşterileri de forumda aktif şekilde yer alarak, platformun kullanma deneyimlerini ve bu sayede ulaştıkları başarı hikayelerini paylaştılar. Platform sayesinde sürdürülebilir inovasyonda, üretimde, tedarik zinciri operasyonlarında, modellemede, simülasyonda ve model tabanlı mühendislikte trendleri yakalayabildiklerinin altını çizdiler.

MEXT'İ GEZDİLER, TEKNİK SUNUMLARI İZLEDİLER

Sabah oturumları sonrasında katılımcılar, 3DEXPERIENCE platformu üzerindeki kullanım senaryolarının hayata geçiriliş pratiklerini gözlemlemek ve daha fazla bilgi edinmek için MESS Teknoloji Merkezi'ndeki dijital fabrika turu gerçekleştirdi.

Eş zamanlı olarak online katılımcılar için de yayınlanan sabah oturumların ardından öğleden sonraki oturumlarda ise, katılımcılar dijital fabrika ziyareti yaparken, online katılımcılar ise 12 farklı konuşmacının yer aldığı eş zamanlı teknik sunumları dijital ortamda izleme fırsatı buldu.

ESNEK ÜRETİMİ, YENİ İŞ MODELLERİNİ VE BÜYÜMEYİ DESTEKLİYOR

Firma, 3DEXPERIENCE platformuyla Türkiye'deki farklı sektörleri destekleyerek inovasyonun önünü açmayı hedefliyor.

Günümüzde sektör öncülerinin giderek daha bağlantılı hale gelmiş sürdürülebilir bir dünyaya ayak uydurması gerekiyor. Dahası artık bir ürünün değeri, Dassault Systèmes’in “Deneyim Ekonomisi” olarak tanımladığı, kullanım deneyimiyle belirleniyor. Firmanın söz konusu platformuna dayalı sanal evrenleri, sürdürülebilir inovasyonu hızlandırıp; daha esnek üretimi, yeni iş modellerini ve büyümeyi destekliyor.