Bu yıl Endüstri4.0 Uygulamaları Zirvesi ve Sergisi katılımcılarından birisi olan Dacel Mühendislik, anahtar teslim çözümler sunan bir mühendislik firması olarak, ziyaretçi firmalar ile proje görüşmeleri yapmayı, onların büyük fikirlerini gerçeğe dönüştürecek süreçleri başlatabilmeyi hedefliyor. Endüstri 4.0, IIoT, Sanayide Dijital Dönüşüm kavramlarıyla ilgili farkındalığın belirli bir seviyeye ulaştığını ancak hala birçokları tarafından içi boş sloganlar olarak görüldüğünü vurgulayan Dacel Mühendislik Dijital Dönüşüm Satış Lideri Uğur Büyük, “Zirvede bu kavramların içini dolduracak ve bir arada çalışabilen firmaların oluşturduğu ekosistemlerin ziyaretçilere sağlayacağı faydaların ortaya konabileceğini umuyoruz” dedi. 

“İNSAN KAYNAĞIMIZI NİTELİK VE NİCELİK OLARAK ARTIRIYORUZ”

2021 yılı gündemlerini paylaşan Büyük, “2021 yılı ilk çeyreği, büyük ölçüde önceki yılın son çeyreğinden devreden işlerin devamı niteliğindeydi, ikinci çeyrekle birlikte yeni projeler, iş fırsatları konuşulmaya başlandı, yılın ilk yarısını hedeflerimizle koşut biçimde kapatmayı başardık. Endüstriyel tesislere anahtar teslim dijital dönüşüm projeleri gerçekleştirebilmek için yatırımlar yapıyoruz, insan kaynağımızı nitelik ve nicelik olarak artırıyor, yazılımlar geliştiriyoruz, alanında uzman yerli veya yabancı bir çok firma ile iş ortaklığına gidip, güçlü ve etkin bir ekosistem oluşturabilmenin yollarını arıyoruz. Bir yandan da aldığımız proje işleri yeni platformumuz için bize laboratuvar ortamı sağlıyor, yaptıkça öğreniyoruz, müşterilerimiz öğrettikçe yapıyoruz, bakımdan üretime, kalite departmanından, lojistiğe, IT ekibine kadar tüm paydaşlarımızla birlikte hareket ediyoruz” dedi.

“IT VE OT’Yİ YAKLAŞTIRMAK ENDÜSTRİYEL NETWORK ÇÖZÜMLERİYLE MÜMKÜN”

3. Endüstri 4.0 Uygulamaları Zirvesi ve Sergisi’nde sunacakları ürün-hizmet ve uygulamaları hakkında bilgi veren Büyük, “Zirve’de endüstriyel tesislerimizin dijital dönüşüm projelerine yönelik yazılım platformumuz D3P’yi tanıtacağız, panel alanında gerçekleştireceğimiz sunumda ise hali hazırda yürütmekte olduğumuz bir proje çalışması üzerinden vaka analizi şeklinde ziyaretçilerin bilgilerine sunacağız. Diğer bir gündemimiz ise giderek artan şekilde iç içe giren IT ve OT teknolojilerini birbirine yaklaştırmanın ancak Endüstriyel Network çözümleriyle olanaklı olabileceğini göstermek ve bu alandaki birikimimizi ziyaretçilere aktarabilmek” dedi.