Oskon Otomasyon, “Çözüm 4.0” adını verdiği yenilikçi teknolojisi ve mühendislik çözümleriyle, Türkiye’nin ilk ve en büyük tematik teknoparkı olan Bilişim Vadisi’ndeki yeni ofisine taşındı.

Yüksek katma değerli otomasyon projeleriyle adından söz ettiren firma, bundan böyle “Oskon varsa sorun yok” demeye Gebze’de devam edecek.

Firmanın Çözüm 4.0 yaklaşımında; Digital Twin ile Üretim Simülasyonu, WMS Çözümleri, Reçete Bazlı Proses Kontrolü, Ürün Takibi ve Raporlanması, Veri Saklama, Yedekleme ve Felaket Senaryosu Yönetim Çözümleri, Raporlama ve Veri Analitiği OEE, KPI, Downtime, AGV ve RTLS (Konum Belirleme) Çözümleri, Tablet ile Üretim Takibi ve Artırılmış Gerçeklik (AR), Hammadde ve Süreç Takibi, Geleceğe Dönük Sistem Tasarımı veya SAP/ERP/MES Sistem Entegrasyonu gibi bir işletmenin Endüstri 4.0 ihtiyaçlarını karşılayan dijitalleşmeye yönelik çözümler bulunuyor.

İNOVASYON VE TEKNOLOJİ TABANLI BÜYÜME 

Türkiye’nin Silikon Vadisi de olarak da adlandırılan ve inovasyon ve teknoloji tabanlı büyümedeki yeni merkezi olan Bilişim Vadisi’nde, Hamle Mühendislik, Ortem, Arkel, ArGeNova Teknoloji gibi mühendislik, teknoloji, Ar-Ge ve inovasyon firmaları yer alıyor.

Türkiye’yi sanayide ve teknolojide lider bir üretim üssü haline getirmeyi amaçlayan Vadi’nin, teknoloji tabanlı kalkınmaya rehberlik etmesi bekleniyor.