Coşkunöz Eğitim Vakfı (CEV), Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda faaliyetlerine devam eden Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) iş birliğiyle Veri Bilimci Yetiştirme Programı’nın ikincisini hayata geçiriyor.

Program çerçevesinde yeni mezun ve üniversite son sınıf öğrencileri, teorik ve uygulamalı eğitimlerle yetkinliklerini artırma fırsatı bulacak.

18 HAFTA SÜRECEK, ÜCRETSİZ SUNULACAK

Söz konusu program hakkında görüşlerini paylaşan CEV Müdürü Bige Tınmazsoy Susuzlu, iş dünyasına yönelik olarak nitelikli insan kaynağı yetiştirmek üzere projeler yürüttüklerini belirtti.

Sosyo-ekonomik kalkınma ve eğitimin aynı paralelde ilerlediğinin bilincinde olduklarını söyleyen Tınmazsoy Susuzlu, gençlerin nitelikli ve yetkin birer uzman olması amacıyla gerçekleştirdikleri Veri Bilimci Yetiştirme Programı’nın ilkinde aldıkları istihdam sonuçlarının kendilerini oldukça memnun ettiğini dile getirdi. Bu doğrultuda programın ikincisini Bursa, Eskişehir ve Bilecik şehirlerinden öğrencilerin katılımıyla ve BEBKA iş birliğiyle yürütmeye karar verdiklerini aktaran Tınmazsoy Susuzlu, program kapsamında hem teorik hem de uygulamalı eğitimlerin ücretsiz olarak verileceğini ifade etti. 

ATLAS COPCO AKILLI FABRİKA DÖNÜŞÜMÜNÜ HIZLANDIRACAK ATLAS COPCO AKILLI FABRİKA DÖNÜŞÜMÜNÜ HIZLANDIRACAK

Tınmazsoy Susuzlu, programa katılan gençlerin toplamda 180 saat olmak üzere 18 haftalık eğitimin ardından veri bilimi alanında bilgi ve beceri kazanarak iş dünyasına adım atacaklarını sözlerine ekledi.

"BÖLGEDE KALKINMAYA İVME KAZANDIRACAK"

Konuyla ilgili olarak BEBKA Genel Sekreteri Doç. Dr. M. Zeki Durak ise, programın gençlerin kariyer yolculuğunda önemli bir rehber olacağını vurgulayarak şunları söyledi:

"Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 2022 yılının teması “Genç İstihdamı” olarak belirlendi. Sanayi kenti Bursa’da gençlere istihdam fırsatı sunan Veri Bilimci Yetiştirme Programı da temamıza önemli bir katkı sunuyor. Yeni mezun ve üniversite 4’üncü sınıf öğrencilerimizin faydalanacağı bu program; Bursa, Eskişehir ve Bilecik illerimizin yer aldığı TR41 Bölgesinde kalkınmaya ivme kazandıracak."