İnsanla iş birliğine dayalı cobot’ları ile tüm sektörlere çözüm sağlayan Universal Robots, ‘İnsanları Güçlendirir’ sloganı ve üretimi herkes için daha da kolaylaştırmak felsefesiyle geliştirdiği e-Series ile otomasyonda standartları yeniden belirleyerek, geleceğin üretim sürecini dönüştürüyor. e-Series ile insanlar daha da güçlenirken, daha hızlı kurulum ve programlamayla esnek üretim herkese ulaşıyor.

“UYGULAMA ÇEŞİTLİLİĞİ EKONOMİK OLARAK YAPILIYOR”

e-Series’in kullanıcılara sağladığı avantajlardan bahseden Universal Robots Türkiye Satış Geliştirme Yöneticisi Kandan Özgür Gök, “Universal Robots olarak geliştirdiğimiz e-Series ürün ailesiyle üreticilere daha hızlı kurulum, programlama ve esnek kullanım imkanı sağlıyoruz. e-Series, sürekli olarak geliştirilebilecek bir platform olarak geleceğin ihtiyaçlarına bugünden cevap verebilecek bir çözüm sunuyor. Daha geniş bir uygulama çeşitliliği sunan teknolojik avantajlar içeriyor. Standart olarak gömülü (entegre) Kuvvet / Tork sensörünün sağladığı daha yüksek hassasiyet sayesinde daha fazla uygulamayı ekonomik olarak yapabilmeye imkan tanıyor” diye ifade ediyor.

HIZLI YATIRIM GERİ DÖNÜŞÜ VE REKABET AVANTAJI

Yenilikçi müşterilerin, rekabet avantajlarını en üst düzeye çıkarmak için e-Series’in sunduğu çözümlere değinen Gök, “e-Series, tıpkı diğer cobot’larımız gibi benzersiz bir kolaylık ve geniş bir uygulama alanı sunmanın yanı sıra yeniden tasarlanan kontrol paneli, programlama ve kontrol yazılımı ile kullanıcıların yapacakları herhangi bir uygulamanın programlanmasını ve cobot’un yeniden konumlandırmasını daha da kolay hale getiriyor. e-Series ile kullanıcılara yatırımda daha hızlı bir getiri, yeni ihtiyaçlara uygunluk ve uzun vadeli verimlilik artışı sunuyoruz” dedi.

Merkezi Danimarka’da olan 2005’te kurulan Universal Robots; 'Cobots' (Collaborative Robots) olarak adlandırılan, hafif ve esnek robot kollarıyla endüstriyel robotiği yeni bir bakış açısı getiriyor.  UR3, UR5 ve UR10 olarak farklı erişim ve taşıma kapasitesiyle üç temel 'cobots' ürünü bulunan Universal Robots’un 50’den fazla ülkede distribütörlüğü bulunuyor. Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, Fransa, İspanya, İtalya, Çek Cumhuriyeti, Çin, Hindistan, Singapur, Japonya, Güney Kore, Meksika ve Tayvan'daki bölgesel ofislerine Türkiye’yi de ekleyerek dünya çapında yaklaşık +400 partnerlik güçlü dağıtım ağıyla faaliyet gösteriyor. Universal Robots'un ürünleri metal, makine, otomotiv, gıda ve tarım, mobilya, ilaç ve kimya, plastik ve polimer vb. birçok sektörde kullanılmaktadır. Yenilikçi UR+ ‘Tak ve Çalıştır’ uygulamasıyla kolay ve hızlı kurulum sağlayabilen Universal Robots, ücretsiz online eğitim sunulan Universal Robots Academy ile iş birliğine dayalı robot kavramlarını öğrenmek isteyenler için bir platform sunuyor. Kolay programlama, hızlı kurulum, esnek konumlandırma ve uygulama, iş birliğine dayalı, insan ile beraber çalışmaya uygun yapısıyla (risk değerlendirmesine bağlıdır) kullanıcılara avantaj sağlayan Universal Robots, enerji verimliliği, az alan kaplamasıyla sağladığı alan tasarrufuyla da işletmelerin maliyetlerini azaltıyor. İş birliğine dayalı Cobot’larda standartları belirleyen Universal Robots, robot teknolojisinin Nobel’i sayılan Engelberger Ödülü’nün de sahibi oldu.