CLPA (CC-Link Partner Association), 16-17 Aralık tarihleri arasında Türkiye Bilişim Derneği (TBD) tarafından Ankara’da düzenlenen 38. Ulusal Bilişim Kurultayı’nda yer aldı.

Çok sayıda katılımcıya ev sahipliği yapan kurultayda, CLPA  kurultayın sponsorları arasında yer alırken, CLPA Türkiye Müdürü Tolga Bizel ise "Yapay Zeka, Makina Öğrenmesi ve Derin Öğrenme’’ konulu oturumda konuşmacı olarak katıldı. Bizel, yeni dünya düzeninde rekabet gücünün yapay zeka destekli üretimden geçtiğini vurguladı.

VERİMLİLİK ARTIŞINA İMKAN VERİYOR

Bizel, geleceği şekillendiren dijital dönüşüm teknolojilerinin sektörlerde sağladığı kazanımlar hakkında şunları söyledi:

“Kullanımı günden güne artan yapay zeka, yeni endüstri çağında üretim kabiliyeti kazanmanın en önemli aracı haline dönüşüyor. Endüstrinin bir çok iş kolunda tercih edilen yapay zeka ve alt kırımları; enerjiden sağlığa, imalattan robotik kullanımlara kadar çok kapsamlı bir uygulama alanına sahip. Yapay zeka ve alt kırımlarına entegre olan üretim mekanizması, çok daha esnek ve üretken bir kimlik kazanıyor. Üretilen nihai ürüne gelen güncellemeler, esnek üretim bantları sayesinde ilgili değişikliklere kolay adapte olabilirken üretimdeki hata riskini de minimize ederek verimlilik artışına olanak sağlıyor.’’

"REKABET GÜCÜNÜ ARTIRIYOR"

Sanayi 4.0’a uyumlu çalışan dijital fabrikaların hayata geçirilmesinde cihazların haberleşmesini sağlayan endüstriyel haberleşme protokollerine dikkat çeken Tolga Bizel; “Sanayinin liderleri tarafından endüstriyel haberleşmenin geleceği olarak gösterilen Zaman Duyarlı Ağ (TSN) teknolojisi ise üretimde dijitalleşmenin yolunu açıyor. CLPA’nın en yeni teknolojisi olarak bu noktada devreye giren CC-Link IE TSN, Zaman Duyarlı Ağ (TSN-Time Sensitive Network) teknolojisinden yararlanan dünyanın ilk endüstriyel açık ağı olarak öne çıkıyor. Saniyede 100 megabit ile haberleşebilen endüstriyel haberleşme sistemlerinden 10 kata kadar daha hızlı olan bu yeni nesil teknoloji sayesinde, Sanayi 4.0’ın gerekliliklerini yerine getirmek çok büyük ölçüde kolaylaşıyor ve rekabet gücü artıyor’’ diyerek sözlerini sonlandırdı.


 

AKILLI FABRİKA UYGULAMALARI İLE ENERJİ MALİYETLERİ NASIL DÜŞER? AKILLI FABRİKA UYGULAMALARI İLE ENERJİ MALİYETLERİ NASIL DÜŞER?