Çizgi Teknoloji, 21-26 Eylül 2021 tarihlerinde İstanbul Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknolojisi Festivali TEKNOFEST 2021 kapsamında gerçekleştirilen yarışmalarda iki takımın ana sponsorluğunu üstlendi.

YENİLİKÇİ ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞ BİRLİĞİ MODELİ GELİŞTİRDİ

Pazarlama inovasyonu çalışmaları çerçevesinde “yenilikçi üniversite-sanayi iş birliği modeli” geliştiren firma, bu doğrultuda TEKNOFEST yarışmalarına katılan ODTÜ’nün Meturone Drone ve Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ)’nin Casmarine ROV İnsansız Sualtı Sistemleri takımlarının ana sponsoru oldu.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün “Bütün Ümidim Gençliktedir!” sözünden ilham alan firma, “yenilikçi üniversite-sanayi iş birliği modeli” olan TEKNOFEST Sponsorluk Programı ile takımlara etkinlik süresince malzeme ve pazarlama iletişimi desteği vermenin yanı sıra inovasyon danışmanlığı da sağladı. 

Firma; kurum kültürünü yansıtan, sürdürülebilir sponsorluklar gerçekleştirerek Türkiye’ye katma değer sağlayacak, teknolojik bağımsızlığı geliştirecek projelere destek vermeyi amaçlıyor ve üniversiteli girişimci gençlerin hayallerini gerçekleştirmeleri için onları cesaretlendiriyor.

METURONE DRONE VE CASMARİNE ROV KİMDİR?

Drone teknolojileri geliştirmek üzere 4 yıl önce kurulan ODTÜ METURONE, bu yılki etkinlikte hem yapay zeka hem de görüntü işlemeden yararlanan su taşıma drone’u ile yangın söndürme simülasyonu gerçekleştirdi. Yarışmayı kazanmaktan ziyade bir şeyler öğrenmenin kendileri için önemini vurgulayan Takım Kaptanlarından Alp Eren Yılmaz, başarı elde etmeyi, kullanılabilecek bir prototip çıkarmayı ve görevlerini doğru şekilde yerine getirmeyi amaçladıklarını ifade etti.

İnsansız sualtı araçlarında farklı modeller çıkararak 2016 yılında beri çeşitli yarışmalara katıldıklarını, özgün sistemler üretmeye çalıştıklarını aktaran YTÜ CASMARINE Takımı Mekanik Birimi Lideri Mert Bektaş, “Bilhassa elektronik kartlarımızı kendimiz yapmaya, mekanik tasarımlarımızı kendimiz oluşturmaya ve yazılımlarımızı yazarken bilgi birikimimizden yararlanmaya özen gösteriyoruz. Bu yılda Çizgi Teknoloji sponsorluğunda, yarışmada okulumuzu ve ideallerimizi temsil ettik.” diye konuştu.