ABD’li CEO ve iş dünyası liderleri, uluslararası danışmanlık ve denetim şirketi EY’nin (Ernst & Young) Yapay Zekâ Araştırması’na göre, bu yıl yapay zekâya yatırım yapacak.
 Ancak araştırmaya katılanların yaklaşık yarısı Çin’i ABD’de yapay zekânın gelişimi karşısındaki en büyük engel olarak görüyor. İş dünyası lideri ve ABD’li 500 CEO ile yapılan görüşmeler sonucu oluşturulan Yapay Zekâ Araştırması’nın sonuçlarını Dünyanın lider danışmanlık ve denetim şirketlerinden EY, (Ernst & Young) açıkladı.

Araştırma sonuçlarına göre; ABD’li üst düzey yöneticilerin %85’i teknolojiye duyduğu güvenin yükseldiğini ve yapay zekâ konusunda iyimser olduğunu ifade ediyor. Katılımcıların %87’si ise şirketinin 2019 yılında yapay zekâya yatırım yapacağını belirtiyor.  ABD’li CEO’ların yapay zekâ konusunda iyimser bir tutum sergilemelerine rağmen ABD’nin Çin’in gerisinde kalacağından endişe duyulduğu araştırmanın sonuçlarından birisi olarak öne çıkıyor.  Yöneticilerin %50’si en iyi uzun vadeli yapay zekâ stratejisine ABD’nin sahip olduğunu belirtirken, yarısından fazlası (%52) ABD’nin küresel yapay zekâ yarışını önde götürdüğünü ifade ediyor. Öte yandan yöneticilerin %47’si ise Çin’i ABD’de yapay zekânın gelişimi karşısındaki en büyük engel olarak gördüğünü dile getiriyor.