CLPA Türkiye Müdürü Tolga Bizel, CC-Link IE TSN teknolojisinin  verimli ve güvenilir bir ağ görevi görerek son derece doğru ve duyarlı bir gerçek zamanlı dijital ikiz oluşturmaya olanak tanıdığı söyledi. 

Sanayi 4.0 evresinde iletişim endüstriyel haberleşme protokolleriyle sağlanırken, CLPA (CC-Link Partner Association)'nın geliştirdiği CC-Link IE TSN bu noktada devreye girerek sanayinin yeni evresinin mecbur hale getirdiği  uygulama ve üretim anlayışında yüksek hızlı ve güvenilir haberleşme imkanı veriyor.

"HIZI İLE SANAYİ 4.0'IN BEKLENTİLERİNE CEVAP VERİYOR"

Sanayi 4.0 sürecinde büyük verinin toplanması, paylaşılması ve işlenmesinin kritik önem taşıdığını vurgulayan Tolga Bizel, “Sanayi 4.0’ı teknolojik bir evrim süreci olarak ele alırsak bilgi toplumuna en büyük katkıyı, bilgiyi ulaştıran endüstriyel haberleşme protokolleri yapıyor. Çünkü yeni endüstri çağı ile hayatımızda çok büyük ve kesintisiz bir veri akışı söz konusu. Şirketler, verileri hem kişiselleşen ihtiyaçları en hızlı ve verimli şekilde karşılayabilecek üretim bantları kurmak için kullanıyor hem de küresel rekabet yapısı içinde yer alabilmek adına güçlü bir argümana dönüştürüyor. Bunun içinse akıllı fabrikalarda robotlar dahil üretim hattındaki cihazların birbirleriyle etkileşim halinde olması kritik bir rol üstleniyor. Bu kapsamda geliştirilen CC-Link IE TSN, saniyede 100 megabit ile haberleşebilen endüstriyel haberleşme sistemlerinden 10 kata kadar daha hızlı olmasıyla dikkat çekiyor. Hızı, güvenliği, yüksek bant genişliği ile Zaman Duyarlı Ağ (TSN) teknolojisi, işletmelerin süreçlerinin optimize edilerek iyileştirilmesine ve rekabet gücünün artırılmasına katkı sağlıyor." şeklinde konuştu.


 
"BİLGİLER FABRİKA DIŞINA ÇIKMADAN İLETİLİYOR"

Söz konusu teknolojinin Endüstri 4.0 uygulamalarına destek vererek geleceğe hazır ve rekabetçi endüstrilerin gerçekleşmesine katkıda bulunduğunu bildiren Bizel, teknolojinin Dördüncü Sanayi Devriminin kapsamını destekleyen güncel teknolojiye sahip ürünler ve uygulamaların potansiyelini ortaya çıkaran kapsamlı bir protokol olduğunu ve 5G gibi önemli getirileri olacak yeni inovasyonlara adaptasyon noktasında gereken özelliklere sahip olduğunu belirtti.

Bizel, "Farklı teknolojilerle birlikte kullanıldığında fiziksel ve sanal makinelerin performansına ilişkin yüksek kalitede gerçek bilgilerin aktarılması için verimli ve güvenilir bir ağ görevi görerek son derece doğru ve duyarlı bir gerçek zamanlı dijital ikiz oluşturma imkanı tanıyor." dedi.

İletişim hızının yanında veri güvenliğini de en üst seviyeye çıkaran yüksek bant genişliği sayesinde bilgilerin fabrikadan çıkmadan iletimini mümkün kıldığını dile getiren Bizel, bütün özellikleriyle sanayinin dijital dönüşümü için lazım olanların yürütülmesinin büyük oranda kolaylaştığını ve sanayicilerin rekabet gücünü maksimize ettiğini ifade etti.

KASTAMONU ENTEGRE'NİN 5 ANA STRATEJİSİNDEN BİRİ DİJİTAL DÖNÜŞÜM KASTAMONU ENTEGRE'NİN 5 ANA STRATEJİSİNDEN BİRİ DİJİTAL DÖNÜŞÜM