Siber saldırganlar; kamu, savunma, nükleer, enerji ve finans  gibi kurum ve kuruluşlara yönelik saldırılarda artık sosyal mühendisliğe başvuruyor. 
Yeterli bilinçli olmayan şirket çalışanlarını, oltalama tekniği benzeri sosyal mühendislik yöntemleriyle kandıran siber saldırganlar, böylece IT altyapılarına kolayca sızabiliyor. Günümüzde pek çok kritik altyapı saldırısının temelinde de yine sosyal mühendislik bulunuyor. Kurumların bu tür saldırılardan korunmak için sistemlerine insan, süreç ve teknolojinin doğru bir kombinasyonunu adapte etmesi gerektiğinin söyleyen Clonera Hizmet Çözümleri Müdürü Doğan Yılmaz, IT servislerini korumada bulut tabanlı iş sürekliliği çözümlerinin sağladığı faydaları anlattı.

IT ALTYAPISI, GÜVENDE TUTULMALI

Şirketlerin göremedikleri saldırılarda kendilerini savunmanın imkansız olduğunu aktaran Doğan Yılmaz, bu durumun oltalama tekniği gibi basit yöntemlerle yapılan büyük saldırılara karşı özellikle doğru olduğunu açıkladı. Fabrikaların, siber güvenlikte eğitimli çalışan ekibi dışında profesyonel yardım  almasının da önemini vurgulayan Yılmaz, savunmada insan, süreç ve teknoloji üçlüsünün doğru kombinasyonu için iş sürekliliği çözümlerine başvurulması gerektiğini açıkladı.
 
BULUT FELAKET KURTARMA VE İŞ SÜREKLİLİĞİ ÇÖZÜMÜ

Clonera’nın sektör bağımsız paket hizmeti Bulut Felaket Kurtarma ve İş Sürekliliği Çözümü (CDRP), IT altyapısını, kökeninde oltalama benzeri basit yöntemlerin olduğu saldırılardan büyük siber saldırılara kadar tüm  siber felaketlere karşı hazır tutarak felaket anında kaybedilecek veri miktarını ve sistemlerin felaket sonrasında ihtiyaç duyacağı yeniden çalıştırılma süresini minimuma indiriyor.