Bu yıl 100. yaşını kutlayan Walter AG’nin 2016 yılında Almanya Tübingen tesisinde hayata geçirdiği Teknoloji Merkezi, sistem ve proses düşüncesinin firma açısından kilit önem taşıdığını gösteriyor.

Burada Walter işleme uzmanları yeni dijital tabanlı çözümler üzerine çalışıyor. Ayrıca, talaşlı imalat proseslerini daha ekonomik hale getirebilecek somut işleme prosesleri elde etmek amacıyla, müşterilerle birlikte tamamen ihtiyaçlara yönelik özel çözümler yaratmak için de kullanılıyor.

Aynı zamanda ziyarette edilebilen geleceğin akıllı fabrikası, modern ve yüksek işleme ve iletişim teknolojileriyle donatılmış 5 bin metrekarelik alana sahip bulunuyor.

Burada gerçek üretim koşulları altında iş akışları ve prosesleri geliştiriliyor ve test ediliyor. Ayrıca planlamadan tamamlanmış iş parçasına kadar bütün proses zinciri dijital ağda birleştiriliyor.

WALTER TESİSLERİNDE ENGINEERING KOMPETENZ

Hassas takımlar, üretim tesislerindeki modern sistemlerde üretiliyor. 

Walter, proses ve metot yetkinliğini mümkün ve mantıklı olduğu sürece kendi tesislerinde geliştiriyor. En modern fabrika Münsingen'de bulunuyor. Metal tozundan preslenen ve sinterlenen, taşlanan ve yuvarlatılma işlemi yapılan değiştirilebilir karbür kesici uçlar burada üretiliyor. Firma ayrıca son derece kompleks kaplamaları (CVD/PVD) da kendi tesislerinde gerçekleştiriyor. Tüm üretim süreçleri yüksek kalite ve verimlilik için tasarlanmıştır ve hammaddelerin ve çevrenin sürdürülebilir kullanımı planlamada her zaman önemli olmuştur.

Firma, inovasyon gücünün bir getirisi olarak kesici takımların üretiminde kendi belirlediği yüksek standartlara uygun çalışıyor ve metal işleme sektöründe olduğu gibi dijital dönüşümde de yol gösterici konumunda bulunuyor.