Endüstride fabrikaların verimliliği artırmak ve dijital dönüşümü hızlandırmak amacıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile BTSO iş birliği sonucu Bursa Model Fabrika’da faaliyete geçirildi. Fabrikada, başta teorik ve uygulamalı eğitimler olmak üzere, öğren-dönüş programları, üniversite-sanayi iş birliği projeleri ile araştırma, ürün ve sistem geliştirme eğitimleri de gerçekleştirilecek. İşletmelerin dijital dönüşümü yolunda önemli bir rol oynaması beklenen fabrika, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay’ın katılımıyla faaliyete geçti.  Kalite ve verimlilik artışı noktasında firmalara rehberlik etmesi beklenen Bursa Model Fabrika’sında yer verilen ve CDMVision tarafından geliştirilen artırılmış gerçeklik teknolojilerini Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, yerinde deneyimledi. 

HABERLEŞMEYİ 3 BOYUTLU ZENGİNLEŞTİRİYOR

Augmented Distant Services, haberleşmeyi 3 boyutlu zenginleştirerek, endüstri alanında bakım, servis ve eğitim gibi hizmetlerin uzaktan yapılabilmesini sağlıyor. Böylece üretim süreçlerinde makinaların durma süresinin azaltılması diğer yandan ise artırılmış gerçeklik destekli öğrenme yoluyla ekiplerin hızlı ve etkin eğitilmesi, verimliliğin daha da artırılması sağlanıyor.

NASIL ÇALIŞIYOR? 

CDMVision Kurucu Ortağı Ali Serdar Emre, ADS teknolojisinin çalıştığını anlattı: “ADS teknolojisine sahip olan, ekranlı herhangi bir cihazdan farklı konumdaki bir artırılmış gerçeklik gözlüğüne, tablet veya telefona bağlanılıyor. Ses ve görüntü iletişiminin yanı sıra sahadaki kişiye ne yapması gerektiği 3 boyutlu öğeler yoluyla anlatılarak, sahadaki operatörün süreci anlaması böylece kolaylaştırılıyor”.