TÜYAP Fuarcılık Genel Müdürü Ersözlü, 1.500’ün üzerinde işadamının fuardaki katılımcı şirketlerle bir araya gelerek, Türkiye’nin yerel üretiminde, eli taşın altında olanların yanında olmak, sürecin her anında destek olmak amacıyla hareket ettiklerini söyledi.

BURSA (AA) - TÜYAP ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından müştereken organize edilen Bursa Endüstri Zirvesi, eli taşın altında olan üreticileri tarafları ile bir araya getirdi.
TÜYAP Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Türkiye'de organize edilen tüm fuarlar arasında Bursa fuarının, üretici firmaların katılımı odağıyla bakıldığında önde gelen fuarlarından biri olduğunu ifade etti.
Ersözlü, fuar katılımcılarının özelliklerine göre dağılımını ifade ederken, yüzde 65 civarındaki kesimin ihracatçı olmasına işaret ederek, “140 ülkeyi kapsayan bir ihracat pastasını, katılımcılarımız gerçekleştiriyor. Biz de farklı ülkelerden bin 500 civarındaki iş insanını, sahada, eli taşın altında olan katılımcılarımızla, bir araya getirerek katkı sunmak istedik.
2018 yılı Zirve’sinde, kaynak teknolojilerinin ilk defa yer almasının önemli olduğunu ve Endüstri 4.0’ın örneklerini içeren robotik uygulamaların, özel teknoloji departmanında sergilenmesine dikkat çekti.

İLK ÖNCELİĞİMİZ İHRACAT

BTSO Başkan Yardımcısı Cüneyt Şener de fuarda sadece BTSO Ur-Ge'leri bağlantılı 355 yurt dışı alıcısını Bursa'ya davet ederek, katılımcılarla bir araya getirdiğini anlattı.
Fuardaki ihracatçının önemli bir kısmının Bursalı ve üretici firmalar olduğunu söyleyen Şener, şöyle konuştu:
"Bölgenin makina endüstrisindeki gücünü temsil eden katılım yelpazesinin zenginliği dikkat çekiyor. Bursa'daki bu kıvanç verici ihracat pastasını büyütmek, ana odağımız. 18 milyar dolar civarındaki, bölge ihracatı çok yakın zamanda 20 milyarın üzerine çıkarma hedefiyle hareket ediyoruz.