Honeywell “Connected Plant Skills Insight Immersive Competency” isimli, bulut tabanlı karma gerçeklik simülasyonu, eğitim süresini yüzde 150 azaltmaya yardımcı oluyor. 

Honeywell bugün tesis personelini kritik endüstriyel iş faaliyetleri konusunda eğitmeye yönelik artırılmış gerçeklikle (AR) sanal gerçekliğin (VR) kombinasyonunu kullanan bulut tabanlı bir simülasyon aracını tanıttı. Önümüzdeki beş yıl içinde endüstriyel tesislerde personelinin yüzde 50’sinin emekliye ayrılacak olmasına bağlı olarak Honeywell Connected Plant Skills Insight Immersive Competency eğitim düzeyini artırıp yeni ve modern yöntemlerle sunarak, yeni endüstriyel çalışanların oryantasyon sürecini hızlandırmak üzere tasarlandı. 

Honeywell'in ileri eğitim çözümü veri analitiklerini içeren karma gerçeklikle Honeywell'in çalışan yetkinliği yönetimindeki 25 yıllık deneyimini birleştirerek, iş başı eğitimine yönelik interaktif bir ortam oluşturuyor. Bu ortam dünyanın ilk ve tek bağımsız holografik bilgisayarı olan Microsoft HoloLens sistemini ve Windows Mixed Reality başlıklarını kullanarak ilgili personeli becerilerine ilişkin eğiten ve test eden Honeywell C300 kontrolörüne yönelik çeşitli arıza , bağlantı ve güç kaynağı problemleri gibi çeşitli senaryoları simüle ediyor. Honeywell Connected Plant program direktörü Youssef Mestari, konu hakkında şunları söyledi: “Yaşlanan iş gücü gibi büyük eğilimler endüstri şirketlerine artan oranda baskı uygulamaktadır. Sonuçta tesis performansını, çalışma süresini, güvenilirliği ve emniyeti doğrudan iyileştirmek üzere endüstri çalışanlarını yetkilendiren “Immersive Competency” gibi modern yöntemlerle daha yaratıcı ve etkin eğitim sunulması için büyük bir ihtiyaç bulunmaktadır.”

Buluttan erişilen sanal ortamlar aracılığıyla spesifik iş faaliyetlerini simüle eden Honeywell çözümü takım arkadaşlarıyla ya da eğitimciyle etkileşimde bulunma ve iletişim kurmanın doğal bir yöntemini sunuyor. Bir uçuş simülatörüne benzer olarak, eğitim alan kişiler güvenli şekilde kararlarının ve eylemlerinin sonuçlarını deneyimleyebiliyor. Bu yaklaşım geleneksel eğitim yöntemlerine kıyasla beceri korumayı yüzde 100’e kadar artırırken, teknik eğitimlerin uzunluğunu yüzde 150’ye kadar kısaltıyor. İlaveten çalışanların eğitim gelişimi resmi yetkinlik yönetimi sisteminin bir parçası olarak izleniyor. Microsoft Karma Gerçeklik genel müdür Loraaine Bardeen’in konu hakkındaki görüşleri şöyle: “Honeywell'in Windows Mixed Reality platformu ve cihazlarıyla birlikte endüstriyel eğitim ve yetkinlik gelişimi konusundaki benzersiz yaklaşımı dijital dönüşümü proaktif ve yaratıcı olarak harekete geçiren lider bir endüstriyel oyuncunun iyi bir örneğidir. Bu çözüm, gerçek sonuçlara dayalı olarak eğitim etkinliğini ölçerek endüstriyel çalışan yetkinliğini tesis performansına doğrudan bağlayan ilk çözümdür.”

Honeywell Connected Plant, verileri tesislerin ve işletmelerin daha iyi işletilebilmesini olanaklı kılan bir açılıma dönüştürüyor. Honeywell, bu özelliği eşsiz etki alanı uzmanlığıyla ve performansı maksimize etmek üzere prosesleri, varlıkları, insanları ve işletmeyi birbirine bağlama konusundaki gelişmiş analitik yetenekleriyle sağlıyor. Honeywell'in siber güvenlik çözümleri ise verilerin artan dış tehditlere karşı güvenli kalmasını garanti ediyor.