Lider lastik üreticisi Bridgestone EMEA, üretim operasyonlarını ve üretim planlama süreçlerini yönetmek, Avrupa’daki sekiz üretim tesisini optimum hale getirmek için 3DEXPERIENCE platformu tarafından da desteklenen DELMIA Apriso ve QUINTIQ uygulamalarını kullanacak. Böylece, binlerce makina, cihaz ve sensör dahil tüm akıllı bağlantılı sistemlerinin yanı sıra Bridgestone, çalışanlarını da üretim ve bakım süreçlerinde gerçek zamanlı veri kaynağı sağlayan bir sanal dünyada senkronize edilecek. İşbirliği kapsamında, Bridgestone EMEA’ınn planlama döngüsünü haftalardan günlere indirmesi, tesis varlıklarının kullanımını artırması ve tek entegre çözüm kullanarak üretim kesintilerine hızlı biçimde yanıt vermesi hedefleniyor. 

DASSAULT SYSTÈMES ÜRETİM OPERASYONLARINA HIZ VE ÇEVİKLİK KATIYOR

Bridgestone EMEA Üretim Başkan Yardımcısı Adolfo Llorens konuyla ilgili yaptığı açıklamada, akıllı fabrika programının, her alanda öncü olmalarını sağlayacak kurum çapındaki ‘Dan-Totsu’ hedefinde anahtar rol oynadığını vurgulayarak, Dassault Systèmes’in dijital teknolojisinin bu misyonu destekleyeceğinin altını çizdi. Llorens, tesislerindeki üretim süreçlerini optimum hale getirerek, karar alma süreçleri ve verimliliği artırabileceklerini, böylece maliyetleri azaltabileceklerini söyledi.  

Dassault Systèmes Endüstriyel Ekipman Endüstrisi Başkan Yardımcısı Philippe Bartissol ise yaptığı konuşmada, endüstriyel üretim süreçlerinde hız ve esneklik operasyonların tamamen entegre olmasının gerektiğini ancak üreticilerin büyük miktarda veri, parçalara ayrılmış sistemler ve reaktif bakım uygulamalarıyla uğraşmak zorunda kaldıklarını vurgulayarak, Dassault Systèmes’in, Bridgestone EMEA’nın performansını sürekli geliştirebilmesi adına tüm tesisleri, prosesleri, operasyonları ve planlamayı tek bir görünüm altında sağlayacağını açıkladı.