Yeni bir yatırıma imza atan Bosch, dünyanın en modern yonga plakası fabrikalarından olan tesisinin açılışını gerçekleştirdi.

Almanya'nın Dresden kentinde konumlanan tesiste üretilen yarı iletkenler, markanın elektrikli el aletlerinde kullanılacak ve otomotiv sektöründe yaşanan çip sorununun çözülmesine katkı sağlayacak.

SANAYİ 4.0'IN ÖNCÜSÜ HALİNE GETİRECEK

Yapay zeka yöntemleriyle bir araya getirilmiş yüksek seviyede otonom, tamamen ağa bağlı makinalar ve entegre süreçler, Dresden tesisini bir akıllı fabrika ve Sanayi 4.0’ın öncüsü haline getirecek.

Yüksek teknolojili tesisin açılışı, 7 Haziran 2021 tarihinde Almanya Başbakanı Dr. Angela Merkel, AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Margrethe Vestager ve Saksonya Eyaleti Başbakanı Michael Kretschmer’in katılımlarıyla çevrimiçi olarak gerçekleştirildi. 

"AVRUPA'NIN REKABET GÜCÜNÜ GÜÇLENDİRECEK"

AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Margrethe Vestager, söz konusu tesis ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, kullanılan ileri teknolojinin Avrupa’daki kamu ve özel kuruluşların çabalarını birleştirdiklerinde neler başarabileceklerinin önemli bir örneği olduğuna dikkat çekti.

Vestager, "Yarı iletkenler, Avrupa'nın üstün olduğu ulaşım, imalat, temiz enerji ve sağlık gibi sektörlerin gelişimine katkıda bulunacak. Bu, Avrupa'nın rekabet gücünü güçlendirmeye yardımcı olacak" dedi. 

"YAPAY ZEKAYLA YARI İLETKEN ÜRETİMİNDE VİTES BÜYÜTÜYORUZ"

Firmaları için yarı iletkenlerin temel bir teknoloji olduğunu, bu teknolojiyi geliştirme ve üretmelerinin stratejik öneme haiz olduğunu aktaran Bosch Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Volkmar Denner ise, yeni fabrikalarında  yapay zeka yardımıyla yarı iletken üretimini bir sonraki seviyeye taşıyacaklarını vurguladı. 

Şirketlerinin 130 yılı aşkın tarihinde tek seferde yaptığı en büyük yatırım olduğunu vurgulayan ve yaklaşık 1 milyar avroluk yatırım yaptıkları ilk AIoT üretim tesisleriyle birlikte çip üretiminde yeni standartlar belirlediklerinin altını çizen Denner, tamamen ağa bağlı olan, veri odaklı ve kendi kendini optimize eden tesis hakkında şu bilgileri verdi:

"Dresden’de üretim, planlanandan 6 ay önce olmak üzere temmuz ayında başlayacak. O tarihten itibaren, yeni fabrikada üretilen yarı iletkenler, Bosch elektrikli el aletlerinde kullanılacak. Otomotiv müşterileri için çip üretimi de planlanandan 3 ay daha önce olmak üzere eylül ayında başlayacak. Yeni fabrika, yarı iletken üretim ağının önemli bir parçası olacak. Bosch, bu fabrika ile Almanya’nın teknoloji ve ticaret lokasyonu pozisyonunu güçlendiriyor." 

İSTİHDAM EDİLEN KİŞİ SAYISI 700'E ULAŞACAK

Saksonya Eyaleti Başbakanı Michael Kretschmer de “Yeni yonga plakası fabrikası Avrupa, Almanya ve Saksonya için iyi olacak. Doğrudan ve dolaylı olarak, yüksek büyüme oranına sahip sektörde birçok yeni iş imkanı anlamına geliyor. Bir milyar avroluk yatırım, ‘Silikon Saksonya’ ve tüm Avrupa yarı iletken sektörünü güçlendiriyor" ifadelerini kullandı.

Saksonya’nın eyalet başkentinde yer alan 7 bin metrekarelik alan üzerine kurulu tesiste, bugün itibariyle 250 kişi görev alıyor. 

İstihdamın, inşaat çalışmalarının tamamlanması sonrasında yaklaşık 700 kişiye ulaşması öngörülüyor.

FABRİKANIN DİJİTAL İKİZİ DE BULUNUYOR

Firmanın tesisinin önemli bir özelliği de gerçeğinin yanı sıra dijital ikizinin de bulunması.

İnşaat sırasında, fabrikanın tüm parçaları ve fabrikayla ilişkili tüm ilgili inşaat verileri bir bütün olarak dijital şekilde kayıt altına alındı ve üç boyutlu bir modelle görselleştirildi.

İkiz, aralarında binalar ve altyapı, besleme ve boşaltım sistemleri, kablo kanalları ve havalandırma sistemleri ile makinalar ve üretim hatları dahil olmak üzere yaklaşık yarım milyon 3D nesneden oluşuyor.

Bu, markanın süren operasyonlara müdahalede bulunmadan süreç optimizasyonu planlarını ve renovasyon çalışmalarını simüle etmesine de olanak tanıyor.

ARTIRILMIŞ GERÇEKLİKLE MAKİNALARA UZAKTAN MÜDAHALE EDİLEBİLİYOR

Dresden fabrikasındaki bakım çalışmasında da yüksek teknoloji kullanılıyor. Veri gözlükleri ve artırılmış gerçeklik, makinaların bakım çalışmasının uzaktan bile yapılabildiği anlamına geliyor.

Veri gözlüklerinde yer alan kamera sayesinde görüntüler dünyanın diğer ucuna iletiliyor ve oradaki uzman, bakım sürecinde gerçek zamanlı olarak çalışanla konuşuyor.

Söz konusu teknoloji, Covid-19 ile ilişkili seyahat kısıtlamalarına rağmen makinaların işletmeye alınmasında önemli bir rol oynadı.